espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 8:11:18 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αντιδράσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση του Μαξίμου να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή.

Στο ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τάραξε ήδη τα νερά με την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.
Ολοκληρώθηκε μετά από 18 ώρες η διαπραγμάτευση των υπουργών με τους θεσμούς. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016, όπως και για το ύψος του πρωτογενούς ελλείμματος του 2015 και των πλεονασμάτων του 2016 και 2017.
Την πρότασή του για πρόγραμμα-«γέφυρα» επανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

ΜΙλώντας στον ΣΚΑΙ εκτίμησε μάλιστα ότι όλο και «περισσότεροι βουλευτές θα μπουν σε δίλημμα» μετά τα νέα μέτρα.
Δεν έφτασαν -ακόμη- σε συμφωνία για συγκυβέρνηση, παρά τη μαραθώνια συνάντηση τη νύχτα της Δευτέρας, τα κόμματα του ΑΚΡ και του CHP στην Άγκυρα, καθώς η Τουρκία παραμένει ακόμη σε αναζήτηση της νέας κυβέρνησης και ενώ τα σύνορα με την Συρία αλλά και το Κουρδικό έχουν πιάσει ξανά φωτιά.

Στον ανακριτή Πατρών, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Τρίτη, ο 60χρονος, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στην σύζυγό του και παράλληλα να τραυμάτισε με το ίδιο μαχαίρι τον 30χρονο γιο του, μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή Κρύα Ιτεών της Πάτρας.

Αποφασισμένος να ξεκινήσει απεργία πείνας δηλώνει ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αν μέχρι την Παρασκευή δεν πραγματοποιηθεί η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Με επιστολή του στο «Έθνος» καταγγέλλει ότι 4 μήνες μετά την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ', εκείνος παραμένει στον Δομοκό, όπου -όπως λέει- δεν υπάρχει ασφάλεια.
Ο ηγέτης του PKK κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να προστατεύσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πλήττοντας τους κούρδους πολεμιστές.

Ο Τζεμίλ Μπαγίκ δήλωσε στο BBC ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να έχει επιτυχία η δράση του Ισλαμικού Κράτους για να αποτρέψει τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει το PKK από τον πόλεμο στη Συρία.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 09:50

«Βαρόμετρο» για τη δημόσια διοίκηση

Εναν... μετρητή της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στο Δημόσιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση ώστε να αποτυπώνονται και η τρέχουσα κατάσταση και ο αντίκτυπος από παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση.

Ακριβά σε χρόνο και ίσως και χρήμα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο την πρακτική κατασκευαστικών εταιριών, οι οποίες ελάμβαναν μεγάλα δημόσια έργα με σημαντικές εκπτώσεις στην οικονομική τους προσφορά, σε βαθμό που είτε τελικά δεν προχώρησαν είτε καρκινοβατούν.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 09:50

«Η συμφωνία θα κρίνει τις εξελίξεις»

«Η συμφωνία θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις», διαβεβαιώνει αρμόδια κυβερνητική πηγή, η οποία μιλώντας στο vima.gr τη Δευτέρα το βράδυ δεν έκρυβε την αγωνία της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών, μεταδίδεται αισιοδοξία ότι η συμφωνία είναι ζήτημα ωρών.