espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 12:20:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί ξεκίνησαν από το μεσημέρι να συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, σε αυτό που αναμένεται να είναι μια πρώτη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και κατά των δρακόντειων περικοπών στον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους που προγραμματίζει ο Ίλον Μασκ.

Το Συνέδριο της BEYOND 2025 προλόγισε ο Μιχάλης Στάγκος, Partner L – Stone Capital / Curator – BEYOND, κάνοντας αναφορά στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, τις συνθήκες και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται και συμβάλλουν στην ανάδειξη του ρόλου της BEYOND ως κόμβου και σημείου, στο οποίο το AI συναντά τη γεωπολιτική.

Έναν χώρο δημιουργίας και απασχόλησης για τα παιδιά με σύνδρομο Down εγκαινίασε σήμερα στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Κέντρο «Ορίζοντας» ιδρύθηκε το 1996 από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδας και αποτέλεσε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την προσφορά δημιουργικής απασχόλησης σε ανθρώπους με αναπηρία.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στη διασταύρωση της περιφερειακής οδού Κατερίνης με τη 13η εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, όταν ένα φορτηγό που οδηγούσε 39χρονος αλλοδαπός συγκρούστηκε με φορτηγό που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός.

Με νίκη, δύσκολη όπως φαίνεται και από τη κύμανση του σκορ, έκλεισε το πρωτάθλημα ο ΓΑΣΚ επικρατώντας της ΧΑΝΘ στο Κλειστό του Κιλκίς με 37-34 για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κατέκτησε την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο και ο Αλέξανδρος Αξιούπολης αγωνίστηκε στα πλέι οφ για την άνοδό του στην κορυφαία κατηγορία του χάντμπολ ανδρών. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον πρώτο στην κανονική περίοδο Φέρωνα Βέροιας. Έχασε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά πήγε τη σειρά σε τρίτο αγώνα αφού κατάφερε την Τετάρτη στο δεύτερο αγώνα στην Αξιούπολη να επικρατήσει με 26-22.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε 40 ισπανικές πόλεις σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για την εκτίναξη των τιμών των ενοικίων και την έλλειψη οικονομικά προσιτών κατοικιών.

«Κρατάτε γερά», είπε προς τους Αμερικανούς πολίτες σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την έναρξη ισχύος των επιπλέον δασμών 10% που επέβαλε σε μεγάλο μέρος των προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ από σχεδόν όλο τον κόσμο, αναγνωρίζοντας ότι αυτό «δεν θα είναι κάτι εύκολο» μπροστά στους κινδύνους πληθωρισμού.

Ενώ ο πλανήτης κλυδωνίζεται από τους σαρωτικούς νέους δασμούς που επέβαλε σε δεκάδες χώρες ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ίλον Μασκ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου και μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα για μια «ζώνη ελεύθερου εμπορίου» μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, με «μηδενικούς δασμούς».

Οι ανασκαφές, έχουν προς το παρόν διακοπεί, καθώς ο Ναός της Αναστάσεως αναμένει πλήθος προσκυνητών κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται σε ανασκαφές κάτω από τον Ναό της Αναστάσεως εντόπισαν στοιχεία που παραπέμπουν στην ύπαρξη ενός αρχαίου κήπου, σε πλήρη αντιστοιχία με όσα περιγράφονται στις Γραφές.