espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 4:02:32 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 11:25

Απειλή ή υπόσχεση;

Αν επικρατήσει το ΝΑΙ την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών. Τάδε έφη  Γιάνης Βαρουφάκης.
Κι όσοι το σκέφτονταν να πάνε να ψηφίσουν τώρα έχουν ένα λόγο παραπάνω να τρέξουν στις κάλπες.
Για να τον σπρώξουν στην έξοδο. Ή να τον κρατήσουν στην κυβέρνηση. Διαλέχτε…

Του αλλουνού Παππά
Ο άλλος πάλι υπουργός το χόντρυνε. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Παππάς, σε καμιά περίπτωση δεν θα εξετάσει κούρεμα καταθέσεων.
Και άπαντες ανησύχησαν. Είναι ο ίδιος υπουργός που απέκλειε μια μέρα πριν το κάπιταλ κοντρόλ. Δεν μπορούσαν να βάλουν τον Δραγασάκη να το πει; Να μην ανησυχεί ο κόσμος;

Να έρθει στους Ευζώνους
η Χριστοφιλοπούλου
Θα άξιζε, αν η χώρα βρισκόταν σε ειρηνική περίοδο να συντονιστούν όλοι οι φορείς του νομού και να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Κιλκίς.
Εν ανάγκη από την Υπουργό Χριστοφιλοπούλου. Για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι σημαίνει να λες ωραία λόγια για το μεταναστευτικό, για το άσυλο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τον πολιτισμό. Και πόσο εκδικείται η σκληρή πραγματικότητα τα παχιά λόγια.
Δυστυχώς, η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορεί αν γίνει. Αν και η κ. Χριστοφιλοπούλου μετά το δημοψήφισμα θα άξιζε να βρεθεί στους  Ευζώνους. Για να δει υπό ποιες συνθήκες  συνεχίζουν να... λιάζονται οι μετανάστες.

Εύγε στους τραπεζοϋπαλλήλους μας
Με περίσσευμα ευαισθησίας και επαγγελματισμού αντιμετώπισαν τους συνταξιούχους μας οι τραπεζοϋπάλληλοι του νομού μας, που κλήθηκαν να τους εξυπηρετήσουν μετά την απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών. Το βάρος εξυπηρέτησης των συνταξιούχων αλλά και μέσω των ΑΤΜ σήκωσαν κυρίως οι τράπεζες Εθνική και Πειραιώς σε όλο το  νομό.

Ανευ σχολίου
Η χώρα έχει πτωχεύσει, οι τράπεζες είναι κλειστές και θα αργήσουν να ανοίξουν, το εμπόριο έχει παγώσει, ο ιδιωτικός τομέας δεν λειτουργεί. Δεν ξέρω πως και από που θα εισπράξει το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις τον άλλο μήνα. Σ΄ αυτό το περιβάλλον και τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα βλέπω τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να υπόσχεται, δίπλα στον κ. Καμμένο, πως δεν θα μειωθούν οι αποδοχές των στρατιωτικών..!
Δεν αντέχω να σχολιάσω...
Κ.Τ.

Προβλήματα στην κυκλοφορία προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει τη Γαλλία και τη Βρετανία, καθώς περίπου 150 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν σε περιοχή ασφαλείας της σήραγγας στο Καλαί.
Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, είναι η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο.
«Επίθεση χάκερς και των σκοτεινών κέντρων που τους κατευθύνουν εναντίον της Iskra, που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει η ιστοσελίδα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου» κατήγγειλε η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας.
Μια ξένη αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί μια ισχυρή συμμαχία αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα της Μεσογείου με ένα τελεσίγραφο. Ή θα προσχωρήσεις στη συμμαχία μας, θα πληρώσεις καταστροφικά τέλη και θα εκχωρήσεις την εθνική σου κυριαρχία ή θα καταστραφείς.
Για τις οικογένειες των 1.200 αγνοουμένων από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, η αγωνία συνεχίζεται, σε μία πόλη που δεν μιλάει για την γενοκτονία τον Ιούλιο του 1995. Ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, αποκαλύπτει την κατάσταση στην πολύπαθη περιοχή, 20 χρόνια μετά την σφαγή οκτώ χιλιάδων άμαχων μουσουλμάνων ανδρών και παιδιών, από ένοπλους Σέρβους, στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ παράγουν επί χρόνια πολλές εντάσεις και δυσπιστία που έφθασαν σε κρίσιμο σημείο ύστερα από την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και όσο πλησιάζει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Πού είναι η δημοκρατία όταν οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν «ΝΑΙ ή αλλιώς...»; αναρωτιέται σε άρθρο του στην εφημερίδα Independent, ο γνωστός βρετανός αρθρογράφος Ρόμπερτ Φισκ. Όπως εκτιμά, οι Έλληνες την ερχόμενη Κυριακή θα ψηφίσουν υπέρ του «ΝΑΙ».
Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας και είχε ως αποτέλεσμα την σφαγή 39 τουριστών, στην πλειονότητά τους Βρετανών, το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Βρετανών ανά την υφήλιο.
Όταν η πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο ήταν γεμάτη Αιγύπτιους που ζητούσαν την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, οι δημοσιογράφοι ήταν διχασμένοι: να αλλάξουν στρατόπεδο ή να υπερασπιστούν τον πρόεδρο; Μερικοί, σαν τον Ιμπραήμ Εϊσά, ενώθηκαν με τους διαδηλωτές ιδρύοντας την καθημερινή εφημερίδα «Ελ-Ταχρίρ» (Η Απελευθέρωση).