Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:54:14 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, σχετικά με την υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων και μπορούσαν να ασφαλιστούν στον Ο.Γ.Α.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με απόφαση του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη, συγκροτήθηκε και λειτουργεί από αρχές Δεκεμβρίου αυτόνομη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος στο δήμο Πολυκάστρου, προσδίδοντας έτσι νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του νομού Κιλκίς.

Από τη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που αφορούν το θέμα της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ 20009) και τις απόψεις του Νομάρχη Κιλκίς για το ζήτημα ο Πρόεδρος κ Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα κρούσματα εγκληματικότητας και τα προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας στις περιοχές των Δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν σε σύσκεψη δημάρχων υπό τον υφυπουργό προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια που έγινε στη Θέρμη.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:16

Περιμένει ανταπόκριση

Έχουμε νεότερα από το μέτωπο των Ενώσεων…
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς χθες πρωί  τηλεφώνησε και δήλωσε: Εμείς δείξαμε την καλή μας διάθεση και περιμένουμε. Από τη σύσκεψη της Δευτέρας μέχρι χθες (Πέμπτη) καταχωρίσαμε στο σύστημα ΟΣΔΕ άλλες 500 δηλώσεις μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών της δύναμης της ΕΑΣ Αξιούπολης.
Δεν είδαμε να καταβάλλουν το κόστος, το οποίο εισέπραξαν από τους παραγωγούς, κατέληξε.
* * *
Με τούτα και με τ’ άλλα η κόντρα καλά κρατεί. Αν και πιστεύουμε πως τελικά η ΕΑΣ Κιλκίς θα καταχωρίσει όλες τις δηλώσεις. Και θα περιμένει την …ανταπόκριση της συναδέλφου. Και φυσικά την εκπλήρωση της υπουργικής δέσμευσης ότι θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:16

Της Ιρλανδίας το κάγκελο

Νέο «πακέτο» λιτότητας (το δεύτερο μετά τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του περασμένου Απριλίου) που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην περιστολή των μισθών ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Ιρλανδίας στην προσπάθειά της να μειώσει τα δυσθεώρητα χρέη που τη βαρύνουν και να βγάλει την οικονομία της από τη βαθύτερη κρίση που έχει γνωρίσει έπειτα από τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930.
Κατ΄ αρχάς ο μέσος όρος μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται να είναι 6% ενώ για τους υψηλόβαθμους μισθωτούς του Δημοσίου η προτεινόμενη μείωση φθάνει το 20%!
Στα μέρη τα δικά μας, με τα ίδια ελλείμματα, όταν ο Καραμανλής πρότεινε πάγωμα μισθών, ο λαός τον έστειλε σπίτι του. Αν πρότεινε μείωση μισθών, που θα τον έστελναν;
Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:16

Δοϊράνη, μ’ ακούς;

Ενας ακόμη χειμώνας έφυγε ανεκμετάλλευτος και τα νερά του ρέματος Αγ. Παρασκευής-Καστανούσας αντί να οδηγηθούν στην πολύπαθη λίμνη της Δοϊράνης, χάθηκαν στον κάμπο της Καστανούσας, άσκοπα κι ανώφελα.
Από το 1988 η Δοϊράνη είδε να φεύγει η κυβέρνηση του Αν. Παπανδρέου, της Οικουμενικής, του Μητσοτάκη, δύο του Σημίτη, δύο του Καραμανλή και τώρα προσδοκά από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, από την όγδοη δηλαδή στη σειρά κυβέρνηση, μήπως και βρει τον τρόπο και συνεννοηθούμε σ’ αυτήν τη χώρα για τα νερά ενός… ρέματος.
Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί πάει κατά διαόλου αυτός ο τόπος!

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:16

Εύγε στο Σμυδάκη

Ο Δήμος Πολυκάστρου έχει πλέον τη δική του αυτόνομη τεχνική υπηρεσία. Και τώρα που αυτονομήθηκε, τώρα που δεν έχει ανάγκη την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινότητας (ΤΥΔΚ), ο δήμαρχος Πολυκάστρου, Δημήτρης Σμυδάκης, παρέθεσε γεύμα στην προϊσταμένη της υπηρεσίας, Εφη Μουράτογλου, και τα στελέχη της, για να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία.
Ακριβώς επειδή δεν έχει πλέον «ανάγκη» τις υπηρεσίες της ΤΥΔΚ, έχουν και μεγαλύτερη αξία οι ευχαριστίες του δημάρχου. Για μια υπηρεσία που η προϊσταμένη και τα στελέχη της αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ήθους και προσφοράς στο νομό μας.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 04:15

Τριανταφυλλόπουλος επαινεί Βασ. Φλωρίδη

Συνέντευξη στο ράδιο ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο κλήθηκε να δώσει ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης και στο ξεκίνημα της κουβέντας ο δημοσιογράφος είπε τα καλύτερα για τον εισαγγελέα Εφετών και αδελφό του βουλευτή, Βασίλη Φλωρίδη:
Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καλωσορίζουμε τον κ. Φλωρίδη του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο αδερφός ασχολείται με όλων των τάξεων τους κακοποιούς, ο εισαγγελέας ο κ. Φλωρίδης, έτσι δεν είναι κ. Φλωρίδη;
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Καλημέρα κ. Τριανταφυλλόπουλε. Αυτή είναι η δουλειά του.
Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει έναν αδερφό που αναλώνει ατελείωτες ώρες και πρέπει να σας πω ότι προς τιμήν σας έχετε έναν αδερφό, έναν υπέροχο δικαστή, ο οποίος κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο και τώρα αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται στην εσχατιά της Ελλάδας, στη Θράκη…

Ενώ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή για δεύτερη φορά εντός της εβδομάδας δεσμεύεται ότι θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις μέχρι το τέλος του έτους, οι αγρότες του Κιλκίς συνεχίζουν και κλιμακώνουν την κινητοποίησή τους. Μετά την πορεία της Πέμπτης, χθες Παρασκευή έμειναν στον κόμβο της εισόδου του Κιλκίς όπου κατά τις ώρες 11 π.μ. έως 13.οο μοίρασαν γάλα.