espa pkm

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 8:18:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 09:50

Ολη η χώρα ένα... εδώλιο

«Βράζει» η χώρα από δίκες για υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος στις οποίες εμπλέκονται ηχηρά ονόματα της δημόσιας ζωής. Οι περισσότερες ακροαματικές διαδικασίες είναι ήδη σε εξέλιξη, με κορυφαία αυτή της Χρυσής Αυγής, άλλες βρίσκονται πια στην τελική ευθεία, όπως αυτή για τις μίζες στα εξοπλιστικά .
Πριν από δύο εβδομάδες, μεσήλικος εκπαιδευτικός μπήκε σε κεντρικό σχολείο της Θεσσαλονίκης με γλυκά και λουλούδια. Αφού χαιρέτησε τους έκπληκτους συναδέλφους του, δεν ενημέρωσε για κάποιο ευτυχές προσωπικό γεγονός το οποίο θα ταίριαζε στην εικόνα ενός γκριζομάλλη δασκάλου που κερνάει τους συναδέλφο.
Πριν από έξι μήνες εγκαινιάστηκε το πρώτο αυτόνομο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (ΚΗΝ) της χώρας. Παρότι ανήκει στον δημόσιο τομέα, το ελληνικό κράτος δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του. Τόσο η ανακατασκευή του κτιρίου - διήρκεσε ενάμιση χρόνο και, όπως παραδέχονται άνθρωποι που γνωρίζ.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, αποκαμωμένος από τις μακρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και το τελεσίγραφο που τις συνόδευε, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο έσπευσε, χωρίς δεύτερη σκέψη, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου γιορταζόταν η επαναλειτουργία και επανασύσταση τ.
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 09:50

Οικουμενική ή εκλογές μετά τα μέτρα

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης που η κυβέρνηση ζήτησε από τους δανειστές της εννέα μηνών παράταση του Μνημονίου ένας μικρός πανηγυρισμός ξέφυγε από τα χείλη των ευρωπαίων συνομιλητών της. «Εγκλωβίστηκε σε μια διαδικασία που τον οδηγεί αναγκαστικά σε εκλογές ή σε οικουμενική κυβέρνηση» υποστηρίζου.
Σε ένα κείμενο τριών σελίδων που η συγγραφή του χρειάστηκε τέσσερις μήνες συζητήσεων των θεσμών, τέσσερις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τέσσερις συναντήσεις κορυφής με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσου.
Μια εβδομάδα με δραματικές ανατροπές και τελεσίγραφα σήμανε το τέλος της ατέρμονης διαπραγμάτευσης. Ως την ερχόμενη Πέμπτη η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει συμφωνία με τους εταίρους, μια έκβαση που έμοιαζε αδύνατη στις αρχές της εβδομάδας, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γι.
«Οι Ευρωπαίοι θέλουν να κρατούν την Ελλάδα σε "κοντό λουρί" για να την ελέγχουν» έλεγε την περασμένη εβδομάδα κοινοτικός παράγοντας περιγράφοντας τη στάση και τις επιδιώξεις των δανειστών. Με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν ως τη λήξη της προθεσμίας της 30ής Ιουνίου, αυτό που αναμέ.
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 09:50

Ενδοτική η Μέρκελ, κατά Σόιμπλε

Η Ελλάδα αποτελεί διαρκή απειλή για την Ευρώπη. «Η Ελλάδα κατέστρεψε ήδη μία φορά την ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων» είχε τίτλο τις προάλλες η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» - η πρώτη φορά ήταν όταν πριν από περίπου δύο αιώνες η Ελληνική Επανάσταση του 1821 τίναξε στον αέρα την καταστολή που είχε ε.
Πώς εκτιμάτε την τελευταία πρόταση της Αθήνας προς τους θεσμούς; «Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή δεν είναι δυνατή η επίτευξη ενός πρωτογενούς πλεονάσματος. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραχθεί ένα πρωτογενές έλλειμμα, γιατί αυτό θα καταστρέψει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη.