espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 6:25:25 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πηγές προσκείμενες στις Βρυξέλλες και στη Φραγκφούρτη χαρακτήριζαν πολύ δύσκολες τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, μετά τις πολύωρες συνομιλίες που είχε την Τετάρτη στη βελγική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 18:50

Στο Μαξίμου Τσακαλώτος-Βαρουφάκης

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται, αυτή την ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνόδευαν στις Βρυξέλλες επέστρεψαν σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα καθώς ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει άμεσα κυβερνητικό συμβούλιο με θέμα τις προτάσεις των δανειστών στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους εταίρους.
Σαφώς χειρότερο από το mail Χαρδούβελη χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος το προτεινόμενο πακέτο μέτρων από πλευράς των δανειστών.

Ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος με οποιοδήποτε ενδεχόμενο υιοθέτησης των όσων προτάθηκαν την Τετάρτη στην ελληνική κυβέρνηση.

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναζητώντας μία λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Τον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κριμπά φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με έδρα το Παρίσι.
Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε πρατήριο φυσικού αερίου στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, την ώρα που πολλοί άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο στο πρατήριο για να προστατευτούν από την καταρρακτώδη βροχή.
Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 44 πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Ρώμη με την κατηγορία της παράνομης εκμετάλλευσης των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Η υπόθεση, του φακέλου «Μαφία της Ρώμης», αφορά σύμφωνα με την έρευνα συνεχή χρηματισμό για τις εργολαβίες στη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας.
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 17:50

Νότια Κορέα: Τρίτος νεκρός από MERS

Ενας ακόμη άνθρωπος ο οποίος είχε προσβληθεί από το σύνδρομο MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής) πέθανε στη Νότια Κορέα. Οπως επιβεβαίωσαν οι Αρχές της χώρας, πρόκειται για το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ξέσπασμα της επιδημίας, γεγονός που δημιουργεί αυξανόμενη αγωνία στη χώρα.
Την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος του Χόσνι Μουμπάρακ για το θάνατο διαδηλωτών το 2011 αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, μετά από έφεση της εισαγγελίας.

Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου είχε απαλλαχθεί τελικά από την κατηγορία σε δεύτερο βαθμό, μετά την αρχική του καταδίκη σε φυλάκιση.
Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 44 πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Ρώμη με την κατηγορία της παράνομης εκμετάλλευσης των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Η υπόθεση, του φακέλου «Μαφία της Ρώμης», αφορά σύμφωνα με την έρευνα συνεχή χρηματισμό για τις εργολαβίες στη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας.