espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 2:39:11 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές και δεκάδες χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται στη δίνη μιας δοκιμασίας η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα χαρακτηριστικά μιας απλής αξιολόγησης γνώσεων και γνωστικών ικανοτήτων.
Τελευταία χρονιά φαίνεται ότι είναι η εφετινή για την κατηγορία του 10%, των παλαιών αποφοίτων οποιουδήποτε τύπου λυκείου. Από την επόμενη χρονιά το εξεταστικό σύστημα αλλάζει, το μοντέλο των «δεσμών» επιστρέφει, ενώ εγείρεται μεγάλο θέμα με όσους εφέτος δεν πετύχουν την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση και θέλουν να προσπαθήσουν πάλι του χρόνου.

Όλα τα υπουργεία και οι εποπτευόμενοι φορείς τους έχουν κληθεί να στείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικής Μεταρρύθμισης αιτήματα για κάλυψη θέσεων που είναι αναγκαίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μία ημέρα μετά την ομιλία του στο συνέδριο του «Economist», ο κ. Άλβαρο Περέιρα πέρασε την είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέρνοντας «ιδέες» του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για αλλαγές στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
Σε θάνατο καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης ο Ντ.Τσαρνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο, τον Απρίλιο του 2013, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν 264, συμμετέχοντες και παριστάμενοι.
Σε θάνατο καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Βοστώνης ο Ντ.Τσαρνάεφ για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο, τον Απρίλιο του 2013, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν 264, συμμετέχοντες και παριστάμενοι.
Εκδήλωση-συναυλία γνωριμίας με τους κατοίκους της περιοχής πραγματοποιεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου το Σάββατο 16 Μαΐου στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του δήμου.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, όπως δήλωσε «στο Βήμα» η κυρία Λίτσα Γαλάνη, εθελόντρια του κοινωνικού ιατρείου, είναι «η δημοσιοποίηση της λειτουργίας του ΚΙΑ Χαλανδρίου, καθώς και η συλλογή κάθε είδους φαρμάκων.

Την τελική εισήγηση του προϊσταμένου του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροσαρμογής των προστίμων για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:52

Επιστρέφει ο Ιωάννης Τσογγίδης

Επιστρέφει ο Γιάννης Τσογγίδης
Τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς και την πρόσκληση την υπογράφει πλέον ο πρόεδρός του, Γιάννης Τσογγίδης και όχι ο αντιπρόεδρος Λάζαρος Παζαρτζικλής, ο οποίος είχε προεδρεύσει –με επιτυχία- στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις.
Καλή δύναμη, αγαπητέ Γιάννη. Ελπίζουμε πως ο Κώστας Ζώτος δεν θα στενοχωρήσει ιδιαίτερα τον πρόεδρο…

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος, που εκπονούμε για το Δάσος, ως μέλη του πανευρωπαϊκού δικτύου των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ( Eco Schools) ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ (Learning about forests) και μέλη του εθνικού θεματικού δικτύου για το Δάσος του ΚΠΕ Μουζακίου, πραγματοποιήσαμε 3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουζάκι. Συμμετείχαν μέλη της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Κώστα Σακελλαρίου, Βαρβάρα Ευθυμιάδου και Αφροδίτη Ντίνου (υπεύθυνη του προγράμματος).