espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 12:18:38 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα απέστειλε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης σχετικά με την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Πρόκειται για την δημοσιοποίηση της προσωπικής - εμπιστευτικής επιστολής που είχε αποστείλει ο κ.
Γνωστός στις Αρχές ήταν ένας από τους υπόπτους της επίθεσης έξω από έκθεση με σκίτσα του Μωάμεθ στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Αξιωματούχος του FBI κατονόμασε ως ύποπτο τον Έλτον Σίμπσον, στον οποίο κατά το παρελθόν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες που σχετίζονται με υπόθεση τρομοκρατίας.
Την αποτελεσματική προστασία των μαρτύρων κατηγορίας από εκφοβιστικές επιθέσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, εν όψει της νέας δικασίμου την Πέμπτη 7 Μαΐου.
Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητεί την απόσυρση τροπολογίας που αφορά τη «Δι@υγεια», απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) κ.
Με στοιχεία και αριθμούς, που αποδεικνύουν ότι το 44,8% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας, απαντά ο αρμόδιος υπουργός Δ.Στρατούλης στην απαίτηση των θεσμών για περαιτέρω μειώσεις. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες περικοπές, τονίζει, επαναλαμβάνοντας ότι τα επιχειρήματα των θεσμών για το ύψος των συντάξεων είναι ανυπόστατα.
Χωρίς να εκφράζει αντίρρηση επί του περιεχομένου της τροπολογίας για την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των περιφερειαρχών κατά το πρώτο έτος της πενταετούς θητείας τους, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) θέτει ζήτημα όσον αφορά την έλλειψη διαβούλευσης.
Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, λίγες ώρες μετά την επανέναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ασυναρτησίες και ότι διαψεύδει συνεχώς τον εαυτό της.
Κυριακή, 03 Μαϊος 2015 22:00

Ενας φύλακας ανά 400 κρατουμένους

Δύο Πακιστανοί 30 και 35 χρόνων, υπόδικοι για αδικήματα ναρκωτικών και παράνομης διακίνησης μεταναστών ήταν τελικά τα θύματα της αιματηρής συμπλοκής στον Κορυδαλλό, αργά το βράδυ της Κυριακής. Με έναν μόνο φύλακα για 400 κρατουμένους στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού η άγρια κοινότητα των φυλακών, ανεξέλεγκτη και παραδομένη στις συμμορίες εντός, με τα πλοκάμια της εκτός και με μεγάλους τζίρους, έγινε πεδίο ενός από τα πιο σκληρά περιστατικά του Κορυδαλλού.
Σάρλοτ Ελισάβετ Νταϊάνα είναι το όνομα της κόρης του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: Το Βήμα

Στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών αναμένεται να συμμετέχουν δύο σκάφη του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, που κατέφθασαν τη Δευτέρα στην Κρήτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.

«Τα δύο σκάφη που προορίζονται για την αρωγή προς τους μετανάστες είναι το πλοίο επιμελητειακής υποστήριξης "Berlin" και η φρεγάτα "Hessen" που βρίσκονται τώρα στην Κρήτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.