espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 10:24:03 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Υπό την επήρεια αλκοόλ φέρεται να βρισκόταν ο 60χρονος, οδηγός του αυτοκινήτου που συγκρούστηκε με το όχημα το οποίο οδηγούσε η 50χρονη και έχασε τη ζωή της, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων, από τον ο/η γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών/τριών, στο Πληροφοριακό Σύστημα Αιτήσεων Εισαγωγής (Π.Σ.Α.Ε.) για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια), Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια), Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια) και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια).

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, την αποπομπή του οποίου μπλόκαρε την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο, ότι ερεύνησε χωρίς την άδειά του τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Κνέσετ ενέκρινε αργά το βράδυ χθες Κυριακή το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του Ισραήλ για το 2025, ανοίγοντας τον δρόμο για να διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια πριν από την προθεσμία της 31ης Μαρτίου, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Λευκός Οίκος επιδιώκει να επιτύχει μια συμφωνία για εκεχειρία μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου, αν και πηγές αναφέρουν ότι η προθεσμία ενδέχεται να καθυστερήσει.

Με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσαν από δύο νεαρούς τα κινητά τους τηλέφωνα και αποπειράθηκαν με τον ίδιο τρόπο να αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνο ενός ακόμη.

Στη σύλληψη πέντε ατόμων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας νεαρός που εντοπίστηκε να μετακινεί κλεμμένη μοτοσικλέτα, ένας 64χρονος οδηγός φορτηγού που μετέφερε παράνομα δύο αλλοδαπούς, δύο άτομα με εκκρεμή διωκτικά έγγραφα και ένας κατηγορούμενος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συνολικά 2.369.735.949,64 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.233.476 δικαιούχους από τις 24 έως τις 28 Μαρτίου 2025 στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Κορέας απέρριψε σήμερα την παύση του πρωθυπουργού Χαν Ντουκ-σου από τα καθήκοντά του, σε νέο επεισόδιο της πολιτικής κρίσης και της αστάθειας που προκάλεσε στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας η απόπειρα του προέδρου Γιουν Σοκ-γελ να προχωρήσει στην επιβολή στρατιωτικού νόμου τη νύχτα της 3ης προς 4η Δεκεμβρίου.

Συνεχίζονται για 6η συνεχόμενη ημέρα οι προσπάθειες πυροσβεστών για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην περιφέρεια Κρασναντάρ της νότιας Ρωσίας, που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, σε επιδρομή drones της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις αρχές.