Σήμερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του Aristotle Innovation Forum στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 16 πανεπιστημίων και 450 ομιλητών από 25 χώρες. Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Μαΐου, εστιάζοντας στο μέλλον της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την ελληνική διασπορά.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Εντυπωσιακή έναρξη του Aristotle Innovation Forum στη Θεσσαλονίκη
Κιλκισίου Βαρθολομαίος στη Ν. Σάντα: «Ο ξεριζωμός από την πατρογονική εστία των Ποντίων προγόνων μας»
Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς οργάνωσε διήμερες εκδηλώσεις στις 16 και 17 Μαΐου 2026 για να τιμήσει τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Νέας Σάντας και ομιλία του Κιλκισίου Βαρθολομαίου στο Μνημείο Πλατείας Παλληκαριών.
Μαρόκο: Στρατηγικές εξελίξεις και προοπτικές σύμφωνα με το Κέντρο Στίμσον
Η πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Στίμσον (Stimson Center) αναδεικνύει το Μαρόκο ως αναδυόμενη δύναμη στη Μεσόγειο.
Η έκθεση εστιάζει στις στρατηγικές βιομηχανικές και εμπορικές πολιτικές του Μαρόκου, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξή του στην περιοχή.
Σφοδρές επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ: 200 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο
Σημαντική κλιμάκωση της έντασης παρατηρείται στην περιοχή, καθώς η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα κατά του Ισραήλ και των στρατευμάτων του στον Λίβανο, παρά τη συμφωνία για παράταση της εκεχειρίας.
Επικίνδυνη κλιμάκωση: Τα ΗΑΕ καταγγέλλουν πλήγμα με drone σε πυρηνική εγκατάσταση
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πρόσφατο πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προκάλεσε πυρκαγιά κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπαράκαχ, στη δυτική πλευρά της χώρας.
Αλέξανδρος Κιλκίς - Εθνικός Αξιούπολης 1-3: Επιστρέφει στην Α1' κατηγορία ΕΠΣ Κιλκίς ο Εθνικός
Ολοκληρώθηκε ο αγώνας μπαράζ μεταξύ Αλέξανδρου Κιλκίς και Εθνικού Αξιούπολης στο γήπεδο του Χέρσου με έπαθλο την άνοδο στην Α1' κατηγορία ΕΠΣ Κιλκίς.
Συλλήψεις 276 ατόμων σε κοινή επιχείρηση ΗΠΑ, Κίνας και ΗΑΕ κατά της απάτης με κρυπτονομίσματα στο Ντουμπάι
Σημαντική επιτυχία σημείωσε η κοινή αστυνομική επιχείρηση μεταξύ Κίνας, ΗΠΑ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), καθώς 276 υπόπτους συνελήφθησαν για τηλεπικοινωνιακές απάτες. Η επιχείρηση αυτή είναι η πρώτη του είδους της που πραγματοποιείται από τις τρεις χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Αυξημένος κίνδυνος επίθεσης της Κίνας στην Ταϊβάν σύμφωνα με συμβούλους του Τραμπ
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ να προχωρήσει σε στρατιωτική επίθεση κατά της Ταϊβάν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Κούβα: Στρατιωτικά drones και επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους σύμφωνα με το Axios
Σύμφωνα με πληροφορίες του Axios, η Κούβα έχει προμηθευτεί πάνω από 300 στρατιωτικά drones. Η απόκτηση αυτών των drones υποδηλώνει μια στρατηγική κίνηση της Κούβας για την ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων.
Δυνατότητες και περιορισμοί της τεχνητής νοημοσύνης στο Aristotle Innovation Forum
Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) προσφέρει σημαντικές διευκολύνσεις στους επιστήμονες, επιταχύνοντας διαδικασίες, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη δημιουργικότητα και φαντασία, όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές στην εναρκτήρια εκδήλωση του Aristotle Innovation Forum, που διοργανώνει το ΑΠΘ.