espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 7:15:56 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο χώμα, στη φυλακή ή στην εξορία. Εκεί έχουν καταλήξει σχεδόν όλοι οι επιφανείς και ορκισμένοι εχθροί του Βλαντίμιρ Πούτιν. Σταθερή φωνή αντιπολίτευσης στον ρώσο πρόεδρο, ο Μπορίς Νεμτσόφ έπεσε νεκρός, με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη, δύο βήματα μακριά από το Κρεμλίνο.
Πρόσφατα τρεις έφηβες από το Λονδίνο εγκατέλειψαν την ασφάλεια του σπιτιού τους με σκοπό, όπως πιστεύεται, να ταξιδέψουν μέχρι τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Δεν ήταν οι πρώτες και σίγουρα ούτε οι τελευταίες νεαρές κοπέλες που θεώρησαν ότι η ζωή σε μια εμπόλεμη ζώνη κάτω από την κυρ.
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 08:00

Προς συμφωνία ορόσημο Ιράν - ΗΠΑ

Μια συμφωνία την οποία ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θέλει να καταγραφεί ως «το ιστορικό ορόσημο» της προεδρίας του και η οποία κρίνεται ουσιαστικής σημασίας για τις διεθνείς γεωστρατηγικές εξελίξεις, η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν φαίνεται ότι ύστερα από δύο χρόνων διαπραγματεύσεις προχω.
«Με μηνύσεις δεν χτίζονται αντιφασιστικές συνειδήσεις» υπογραμμίζει ψύχραιμα η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στο «Βήμα» λίγη ώρα μετά την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 08:00

Φοροσαφάρι με τράπεζα καταθετών

Σε μια «τράπεζα καταθετών» ενοποιήθηκαν οι έλεγχοι για 1.364.069 φυσικά πρόσωπα στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί: οικονομικοί εισαγγελείς, ΣΔΟΕ, Αρχή κατά του Ξεπλύματος μαύρου χρήματος (Ν. 3691/2008). Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης και ο επ.
Δέκα χρόνια ακριβώς από τον θάνατο του 34χρονου τεχνικού της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου 2005, αναπάντητα μένουν ακόμη τα ερωτήματα για το πώς βρέθηκε κρεμασμένος από το πατάρι του σπιτιού του.
Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού της, η Γεωργία Τσαλικίδη ψάχνει ακόμα απαντήσεις. Πώς μπορείς να ρωτήσεις μια μάνα για εκείνο το πρωινό της 9ης Μαρτίου 2015 όταν άνοιξε το διαμέρισμα και κράτησε στην αγκαλιά της το άψυχο σώμα του παιδιού της, ενώ νόμιζε ότι ζει.
Την ελπίδα να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τον προϋπολογισμό για το φάρμακο εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Φρουζής με συνέντευξή του προς «Το Βήμα». Θυμίζει ότι στα χρόνια της κρίσης οι πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου στήριξαν τη χώρα και τονίζει ότι .

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ένα μικρό σχόλιο ως λεζάντα σε μια μεγάλη φωτογραφία. Ένα παρατημένο αυτοκίνητο της Κτηματικής Υπηρεσίας στο πάρκιγκ της Μητρόπολης Κιλκίς.
Το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο εκεί εδώ και πολλά χρόνια. Έχει υποστεί εμφανείς φθορές από την αχρησία και αναρωτηθήκαμε πως και γιατί εγκαταλείφθηκε εκεί.

Ξινά θα βγουν στους Κιλκισιώτες αγρότες τα «πακέτα» των υπουργών Γεωργίας επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας Σωτήρη Χατζηγάκη και Αλ. Κοντού.
Μάλιστα για το πρώτο, το πακέτο Χατζηγάκη έχει τελεσιδικήσει πλέον η απαίτηση της Κομισιόν για επιστροφή ποσού άνω των 300 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί τότε ως αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή.