espa pkm

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2026, 11:03:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Η Αθήνα έβγαλε τον Σόιμπλε από τα νερά του

Ηταν δύσκολος τοκετός. Η συμφωνία για την παράταση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα στο Eurogroup την περασμένη Παρασκευή βγήκε μέσα από μια πρωτοφανή διαμάχη στις γραμμές της ευρωζώνης. Στη σύγκρουση αυτή, που άρχισε με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, άλλαξε όχι μόνο η σχέση της Αθήνας με τις.
Από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρουσιάστηκαν ενδείξεις που φανέρωναν ότι το χάσμα με την Ευρώπη είναι βαθύ. Λίγο αφότου η κυβέρνηση ορκίστηκε και οι υπουργοί ανέλαβαν τα χαρτοφυλάκιά τους, η πρώτη επίσημη ελληνική αποστολή βρέθηκε στις Βρυξέλλες.
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Από το αδιέξοδο στον συμβιβασμό

Σημαντικά βήματα για να γεφυρώσει τις διαφορές με τους πιστωτές πραγματοποίησε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Από την απόρριψη της πρότασης του Eurogroup της Δευτέρας, η οποία προέτρεπε την ελληνική πλευρά να ζητήσει την επέκταση του προγράμματος διάσωσης, την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τ.
Ενα από τα πιο συνηθισμένα τεχνάσματα στο σκάκι είναι το λεγόμενο «ναπολεόντειο» ματ που επινόησε ο Ναπολέων Βοναπάρτης και έχει ως βασική αρχή τον θρίαμβο της δύναμης επάνω στην αδυναμία. Στη Νέα Δημοκρατία μετά την πρόσφατη εκλογική ήττα ουδείς είναι σε θέση να κάνει ακόμη το «ναπολεόντειο» ματ.
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Μια σχέση... στοργής

Οταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν την περασμένη Τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πρ. Παυλόπουλο σκέφτηκαν όλοι το ίδιο πράγμα: «Α, μάλιστα, τον έπεισε ο Καραμανλής!».
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Πώς φθάσαμε στην επιλογή Παυλόπουλου

Η επιλογή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλου από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στο ύπατο αξίωμα της χώρας ήταν για πολλούς έκπληξη. Για άλλους ήταν μία από τις αναμενόμενες επιλογές.
Οι συναντήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα γίνονται πάντα σε κλίμα αβροφροσύνης, άλλωστε οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι εξαιρετικά ευγενείς ως άνθρωποι. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν κλείνουν οι πόρτες δεν λέγονται σκληρές αλήθειες και η συζήτηση της περασμένης Τετάρτης δεν αποτέλεσε ε.
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Ποιοι κυβερνούν την Ευρώπη

Τα ονόματά τους τα βρίσκει κανείς ψηλά σε όλες τις λίστες των αμερικανικών περιοδικών «Forbes», «Time» και άλλων διεθνών μέσων με τα «Πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως». Στις επί μέρους ευρωπαϊκές λίστες βεβαίως κυριαρχούν - άλλωστε πρόκειται για ευρωπαίους ηγέτες.
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 08:50

Τι διεκδικεί η Αθήνα από Μόσχα - Πεκίνο

Μπορεί η Αθήνα να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική της θέση ώστε να επηρεάσει προς όφελός της τις διαπραγματεύσεις επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας; Μήπως αυτή η επιλογή κινδυνεύει να προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των παραδοσιακών της συμμάχων; Και έχει η Δύση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ην.
Σε νέα Συρία εξελίσσεται ήδη η Λιβύη, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι αναλυτές φοβούνται ότι κινδυνεύει να καταλήξει μια Σομαλία της Μεσογείου: άναρχη, βυθισμένη στις φυλετικές συγκρούσεις, παραδομένη στις μαφίες, εξαγωγός τρομοκρατίας. Την ώρα που η προσοχή της διεθνούς κοινότητας ήταν στραμμένη στη Μέση .