espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 10:47:13 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συμφωνία για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου υπεγράφη μεταξύ Κιέβου και φιλορώσων αυτονομιστών, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού του ουκρανικού στρατού.

«Τα έγγραφα υπεγράφησαν για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλων απ' όλη τη γραμμή του μετώπου» δήλωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Ροζμάζνιν.

«Για να σώσουμε την ευρωζώνη θυσιάσαμε το 30% του ελληνικού πληθυσμού. Τέτοιο τίμημα είναι πολύ βαρύ. Η ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει αν δεν αλλάξει» λέει στο «Βήμα» ο Ανρί Μαλός, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC).
Μία θαλάσσια νάρκη σε προχωρημένη διάβρωση, εντοπίστηκε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με το λιμενικό, η ναυτική νάρκη έχει βάρος 400 κιλών και φυλάσσεται από άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, μέχρι να την παραλάβουν ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από μπαρ, στην οδό Ελ.Βενιζέλου 37 στα Μελίσσια.

Δύο παρέες που διασκέδαζαν στο μπαρ φιλονίκησαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και βγήκαν έξω για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Με μήνυμά του στο Twitter, και με αφορμή δημοσίευμα του Business Insider, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τις πληροφορίες περί «θερμού επεισοδίου» μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 16 Φεβρουαρίου.
Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ προανήγγειλε ότι η χώρα θα επιβάλει πιο αυστηρούς ελέγχους στους μετανάστες μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης έκθεσης για την ομηρία τον Δεκέμβριο σε ένα καφέ του Σίδνεϊ, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο όμηροι και ο δράστης.
Πληροφορίες ότι «εμπνευστής και βασικός συγγραφέας» της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την οποία ο επικρίθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο στενός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, επικαλείται η εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία.
Οι οικογένειες των τριών μαθητριών από τη Βρετανία, που πιθανώς εντάχθηκαν ή επιχειρούν να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, απηύθυναν συναισθηματικές εκκλήσεις οι οποίες μεταδόθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητώντας από τις νεαρές κοπέλες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Άνδρες του τουρκικού στρατού, με την κάλυψη αρμάτων μάχης, εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας το βράδυ του Σαββάτου για να απομακρύνουν τους τούρκους στρατιώτες που φρουρούσαν το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ.