Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:05:14 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:32

Τσίκνισαν μαζικά στην Αξιούπολη

 Την δυναμική που έχει αποκτήσει ως θεσμός ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης, που διοργάνωσε για δεύτερη φορά ο δήμος στην Αξιούπολη, απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο η μαζική συμμετοχή σε αυτήν πολλών κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου αλλά και επισκεπτών.
Είναι η τρίτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς αρνείται να γνωμοδοτήσει θετικά στην παραχώρηση βιοτεχνικών οικοπέδων γύρω από το ΤΕΙ Κιλκίς, αλλά είναι αμφίβολο αν η άρνησή της αυτή θα σταματήσει την «φάμπρικα» παραχωρήσεων που ξεκίνησε πριν από καιρό από τη Νομαρχία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να συναινέσει  διότι ο χώρος προορίζεται για εκπαιδευτικές δράσεις - χρήσεις και είναι απορίας άξιον πως σε μια πόλη που δεν έχει χώρους να ανεγείρει σχολεία, παραχωρούνται οικόπεδα για βιοτεχνίες δίπλα στο ΤΕΙ.
Μετά την δήλωση του Σαρκοζί για την δημιουργία ενός νέου μικρού κράτους στο χάρτη των νότιων Βαλκανίων συγκλονίστηκα και πήρα στυλό και χαρτί να καταθέσω τις σκέψεις ή την αγανάκτησή μου.
Η Πρίστινα απέχει από το Κιλκίς λιγότερο από 300 χιλιόμετρα. Εκεί συντελείται η μεγαλύτερη πρόκληση κατά της ανθρωπότητας σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες.
Πριν μπουν σε μία σειρά οι ανακατεμένες σκέψεις μου μελέτησα τον χάρτη σε σχέση με τον ευρύτερο του Κοσόβου γεωγραφικό χώρο.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:28

Η καμπάνα χτυπάει για όλους

Ο νηπιαγωγός Κώστας Πιπερίδης επανέρχεται και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και ειδικότερα τον αντιδήμαρχο Χρ. Σπίγκο πως επιχειρεί την εξόντωσή του, αρνούμενος στην πράξη το δικαίωμα της εργασίας σε ένα πολίτη δημότη του Κιλκίς.
Με τη δήλωση δαπανών, οι οποίες εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, οι πολίτες μπορούν να έχουν μειωμένο φόρο εισοδήματος, αρκεί να συνυποβάλλουν με τη φορολογική τους δήλωση και τις σχετικές αποδείξεις.
Oι δαπάνες αυτές κατανέμονται σε διάφορες κατηγορίες, από ενοίκιο για την κύρια κατοικία του φορολογουμένου μέχρι και έξοδα για δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.
Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου διεξήχθη το Σχολικό Πρωτάθλημα Κλασσικού Αθλητισμού Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Κιλκίς στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Κιλκίς για το σχολικό έτος 2007-2008.
Οι μαθητές και μαθήτριες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε το φίλαθλο πνεύμα, αλλά και μια υγιής αντιπαράθεση, ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητών/τριων – μαθητών/τριων που συμμετείχαν.
Νέα δοίκηση απέκτησαν τα μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων “Α.Ο. Κιλκισιακού” που συμμετείχαν στην τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευσή τους, με θέματα τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Τα μέλη του Συλλόγου έκριναν θετικά το έργο της απερχόμενης διοίκησης, υπερψηφίζοντας ομόφωνα τον απολογισμό και το έργο που επιτέλεσε την προηγούμενη διετία.
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:57

Περί πατριωτισμού

Πατριωτισμός δεν είναι να τρέχεις και να διαδηλώνεις το αυτονόητο. Πως η (αρχαία) Μακεδονία ήταν ελληνική. Πατριωτισμός είναι να μην αφήνεις τον τόπο σου και ξημεροβραδιάζεσαι στα καζίνο της μεθοριακής γραμμής. Τα οποία είναι «ελληνικών» συμφερόντων. Κι αφήνεις εκεί το χρήμα σου για να ενισχύεις την σκοπιανή οικονομία και αδιαλλαξία.
 Την τρίτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης το περασμένο Σάββατο, με συγκέντρωση αυτήν τη φορά στον Ακρίτα, στη γεμάτη από κατοίκους ταβέρνα του Κώστα Παραστατίδη. Ο επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Τερζενίδης, παρουσίασε και στους Ακριταίους την πλούσια δράση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, για τη χρονιά που πέρασε, τις προτάσεις που κατέθεσε και τις πρωτοβουλίες που πήρε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αδυναμία της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει έργο, ενώ την ίδια στιγμή -εξ αιτίας της άγνοιας- χάθηκαν για το δήμο Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
 Από την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς Ευδ. Ξηρουδάκη, λάβαμε επιστολή, που δίνει συνέχεια στην πρώτη της αναφορά, με τη μη παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου σε εκδήλωση στην Αθήνα. Η κ. Ξηρουδάκη επισημαίνει: