espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 3:23:26 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έχοντας προ πολλού αναγάγει την προπαγάνδα σε άλλο επίπεδο, η Βόρειος Κορέα «προσέφερε» στο λαό της για το νέο έτος ένα βίντεο του απόλυτου ηγέτη Κιμ Γκονγκ Ουν να οδηγεί στο... περίπου αεροπλάνο υπό τους ήχους πατριωτικών εμβατηρίων και της γνώριμης στομφώδους αφήγησης που συνοδεύει τα βορειοκορεατικά προπαγανδιστικά αριστοτεχνήματα.
Την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην ίδρυση νέου Κινήματος, σχολίασε μέσω facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το Ποτάμι Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έγραψε: «H διάσπαση του ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός.
Την αποχώρησή του από το ΠαΣοΚ για να προσχωρήσει στο νέο κόμμα του Γ.Παπανδρέου γνωστοποίησε το στέλεχος του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, με σχετικά ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόκειται για το πρώτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δημόσια ανακοινώνει την παραίτησή του από το ΠαΣοΚ και τη συμπόρευσή του με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 20:31

Θεοφάνεια στη Δοϊράνη στις 1μ.μ.

Κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου) κατά την παράδοση της Εκκλησίας αλλά και της Πατρίδος μας ρίπτεται ο Τίμιος Σταυρός εις τα ύδατα (λίμνες – ποτάμια – θάλασσα) προς αγιασμό των υδάτων.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 20:15

Κάποτε παρακαλούσαμε στο ΣΥΡΙΖΑ…

Συνολικά 13 «διαθέσιμοι» για υποψήφιοι βουλευτές εμφανίστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε ψηφοφορία για να στείλει την πρότασή της με δέκα άτομα στην Αθήνα.
Και ο Χρήστος Μπίμπασης (του Αριστερού Ρεύματος) θυμήθηκε τις παλιές εποχές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν του 3 ή του 5%.
«Στο πολύ κοντινό παρελθόν ήμασταν τρεις υποψήφιοι βουλευτές και τις τελευταίες ημέρες των εκλογών παρακαλούσαμε να μπουν άλλοι δυο στο ψηφοδέλτιο για να συμπληρώσουμε…».
Ετσι είναι, όταν η εξουσία είναι προ των πυλών η διαθεσιμότητα πάει στα ύψη.
***
Εξ άλλου, σε αυτόν τον τόπο ποιος θυμάται τι έκανε κάποιος πριν από λίγα χρόνια. Μπορεί να τα έδινε (και να τα έπαιρνε) όλα για να βγάλει βουλευτή της (επάρατης) δεξιάς και σήμερα να δηλώνει αριστερός. Στην Ελλάδα θεωρείται δεδομένο, πως δεν είσαι ό,τι κάνεις, αλλά ό,τι δηλώνεις!
Ονόματα μη λέμε, συνειδήσεις μη θίγουμε, αλλά έξω ο κόσμος γελάει, σύντροφοι Συριζαίοι. Σε μικρό τόπο ζούμε, γνωριζόμαστε!

 

Η καθημερινότητα στα χωριά
Την αδυναμία των προέδρων των κοινοτήτων να δράσουν με την ελάχιστη αυτονομία και αποτελεσματικότητα μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ο πρόεδρος της Κοινότητας Σ.Σ. Μουριών Αναστάσιος Σελαλμαζίδης. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στο ελάχιστο την καθημερινότητα και τα μικρά προβλήματα στα χωριά μας», σημείωσε κι αυτό προφανώς εκφράζει όλους τους προέδρους.
Είναι θεσμικά τα προβλήματα κι έχουν να κάνουν με την αδυναμία των κοινοτήτων να διαχειρισθούν ένα δικό τους προϋπολογισμό. Από την εποχή του «Καποδίστρια» ακόμη τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων έχουν μετατραπεί σε διακοσμητικά στοιχεία.

 

Όχι μονομερείς ενέργειες,
όχι έξοδος από ευρώ και ευρωζώνη
Πως και την «πατήσατε έτσι με τον ΣΥΡΙΖΑ;» θέλησα να πειράξω τον φίλο Χρήστο Σπίγκο, ο οποίος για όσους δεν ξέρουν είναι πλέον από τα κορυφαία στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. πανελλαδικά.
«Μην ρωτάς εμένα, γιατί όπως θα ξέρεις δεν ήμουν και δεν είναι από εκείνους που στήριζαν μια τέτοια εξέλιξη. Εγώ αν θέλεις, αν συνεργαζόμασταν απλά θα πήγαινα στο σπίτι μου… το είχα δηλώσει και το ήξεραν όλοι…. Αλλά άλλο είναι το θέμα…» απάντησε ο Χρήστος και πριν προλάβω να ρωτήσω είπε τον καημό του.
¨Παρακολουθώ όσα λέγονται και γράφονται περί της αιτίας που δεν συμφωνήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όσα αναφέρονται για τη συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ουδέν αναληθέστερον. Η ΔΗΜΑΡ δεν έθεσε θέμα συμμετοχής στα ψηφοδέλτια. Κανένα θέμα. Εμείς ζητήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράψουμε δυο πράγματα. Πρώτον,  ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες ως κυβέρνηση. Και δεύτερον, δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Μόνο αυτά τα δυο ζητήσαμε να κατοχυρωθούν δια υπογραφής. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε παραπέμποντας απλά στις προγραμματικές θέσεις της Θεσσαλονίκης….»
Ιδού λοιπόν από «πρώτο χέρι» η αιτία του διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ πριν ακόμα γίνει ο «γάμος».

Για άλλη μια φορά τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Κιλκίς και Γουμένισσας ανταποκρίθηκαν άμεσα με αισθήματα αλληλεγγύης σε συνανθρώπους που βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου στις χώρες από τις οποίες προέρχονται και την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ε.Ε με την εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνου που τους εγκλωβίζει στις χώρες εισόδου για να αποφύγουν οι χώρες του Βορρά τις συνέπειες της πολιτικής τους.

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την επιμέλεια των κειμένων  έχει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος σε συνεργασία με συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Δρόμοι της Αριστεράς» και τις «Ειδήσεις»

Συνέχεια από προηγούμενο:
Αφού, στο πρώτο κομμάτι του άρθρου του, που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας,  ο Attila Tougan καταλήγει ότι ο πόλεμος τον οποίο διεξήγαγε το καθεστώς της Τουρκίας εκείνη την εποχή, δεν ήταν εθνικοαπελευθερωτικός αλλά πόλεμος κατά των μειονοτήτων, έρχεται στο δεύτερο μέρος να περιγράψει το πώς μεταχειρίστηκε το καθεστώς τις μειονότητες και τους τρόπους που χρησιμοποίησε προκειμένου να τις εκμηδενίσει.

Μόλις χθες, στην απόδοση της Χριστού Γεννήσεως, η συνοριακή Μητρόπολη Γουμένισσας και συγκεκριμένα στην προς την Θεσσαλονίκη ενορία Αγίου Γεωργίου Καστανά, υποδέχθηκε κάτι από την χαριτωμένη ενθεωμένη σωματικότητα (ι. λείψανα) της οσίας Σοφίας της Κλεισούρας. Ευλογία από την άλλη ακριτική και ιστορική Μητρόπολη Καστορίας, με την αυτοπρόσωπη έλευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τη συνοδεία του.

Αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΝΔ και εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε ψέματα και κρυφή ατζέντα.

Το χαρμόσυνο άγγελμα της γέννησης του Θεανθρώπου γιόρτασαν η Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς μαζί με τους γονείς και τα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, την προπαραμονή των Χριστουγέννων.
Η παιδική γιορτή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ''Θέατρο'' και περιελάμβανε όλα όσα ένα παιδί μπορεί να επιθυμήσει: χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιχνίδια συντροφιά με τον Αϊ – Βασίλη και το Μίκυ Μάους, χριστουγεννιάτικα γλυκά, ζαχαρωτές λιχουδιές και αναψυκτικά.