Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολύ χορό στη Γουμένισσα
Μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή με μοντέρνο, Latin και οριεντάλ χορό, παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα, του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας. Τα παιδιά δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα των συγγενών και των φίλων τους κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της παράστασης, η οποία ολοκληρώθηκε, με τον ο Άγιο Βασίλη να τους μοιράζει δώρα.
Δώδεκα μετάλλια από τους αθλητές του Άθλου
Στις 19-20-21/12 ήμερες Παρασκευή ,Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 4ο Προκριματικό Πρωτάθλημα tae kwon do της ΕΤΑΒΕ στο Γήπεδο της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκημε τη συμμετοχή 700 αθλητών.
Από το Κιλκίς και τον αθλητικό σύλλογο Άθλο Κιλκίς συμμετείχαν 16 αθλητές με τις παρακάτω διακρίσεις: Ευθυμιάδης Γιώργος στα -68 κιλά στους εφήβους 1999 τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο, Καπασακαλιδης Ιωάννης στα -49 κιλά παμπαιδων τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο, Λαμπριανιδου Ελένη στα -30 κιλά στην κατηγορία παγκορασιδων τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλι, Νικολαΐδης Γιώργος στα -53 στην κατηγορία παμπαιδων δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο, Σιδηροπούλου Χρυσούλα στα -41 στην κατηγορία παγκορασιδων δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο, Τριανταφυλλίδης Αποστόλης στα -63 κιλά στην κατηγορία εφήβων τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο,
Καλωσόρισμα του Α.Σ. Αίας στους νέους αθλητές του
Στην φιλοσοφία των μεγάλων ομάδων της χώρας κινήθηκε κι εφέτος το τμήμα στίβου του Α.Σ. ΑΙΑΣ προσθέτοντας στο δυναμικό του νέους ταλαντούχους αθλητές οι οποίοι θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην αναρρίχησή του στην κατάταξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες αθλητές του συλλόγου και τα ταλέντα των τμημάτων υποδομής. Εξάλλου ο Α.Σ. ΑΙΑΣ ήταν ο σύλλογος με την μεγαλύτερη άνοδο-57 θέσεων στην αξιολόγηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. γεγονός ακόμα πιο σημαντικό αν συνυπολογιστεί ότι υπήρξαν ατυχίες με τραυματισμούς των πτρωταθλητών του συλλόγου.
Μποναμάς 228 χιλ. ευρώ στην Παιονία από το “Πράσινο Ταμείο”
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, Νομικού Προσώπου υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατόπιν σχετικής πρότασης, ο Δήμος Παιονίας εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015».
Η πίστωση ύψους 228.000 ευρώ αφορά χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού Διαχείρισης και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος, στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητα «Προστασία και Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος».
Πέντε επικουρικοί γιατροί στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, στις 23 Δεκεμβρίου προκηρύχθηκε η πλήρωση ακόμη πέντε θέσεων επικουρικών ιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς στις εξής ειδικότητες:
1. Μία (1) θέση ειδικού Καρδιολόγου
2. Μία (1) θέση ειδικού Παιδιάτρου
3. Μία (1) θέση ειδικού Νεφρολόγου
4. Δύο (2) θέσεις ειδικών Ψυχιάτρων
Οι παραπάνω πέντε νέες τοποθετήσεις ιατρικού προσωπικού στο έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου έρχονται να προστεθούν στις προ διμήνου τοποθετήσεις επτά ιατρών στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού μας, όπως αναφέραμε σχετικά πρόσφατα.
Καζακστάν: Με τα μάτια στραμμένα στην «ΕΧΡΟ 2017»
Μάνδρες: Θέρμανε τις καρδιές το “Άναμμα του Δέντρου των Ευχών”
«Άναψε» το Δέντρο των Ευχών στην πλατεία των Μανδρών το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και μαζί του «άναψε» η ελπίδα στις καρδιές μικρών και μεγάλων που μαζεύτηκαν γύρω του.
Το «Άναμμα του Δέντρου των Ευχών» είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε εδώ και χρόνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρών δίνοντας μια ανάσα χαράς κατά το διάστημα των εορτών αφού διαρκεί μέχρι τις 7 Γενάρη.
Διανομή δώρων από τους Τρίτεκνους Πολυκάστρου
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρόλη την παγωνιά, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου η διανομή δώρων από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου στο Πολιτιστικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου με την παρουσία του Άγιου Βασίλη μαζί με το μικρό Πόνυ αλογάκι του, την χορωδία του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου,τον μουσικό δάσκαλο Αλέκο με το πιάνο του και βέβαια την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου με τα μικρά παιδιά.
1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ: Πράξη Αγάπης
Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 1ου 12/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τους γονείς και μαθητές/τριες του Σχολείου για τη συμμετοχή τους στην «Πράξη Αγάπης» η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο. Διοργανώθηκε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση παιχνίδια, βιβλία, διακοσμητικά που έφεραν οι μαθητές και που οι ίδιοι αγόρασαν ενισχύοντας αυτήν την πρωτοβουλία Συγκεντρώθηκε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό με το οποίο ενισχύθηκαν οικονομικά, τις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων, φτωχές οικογένειες του Σχολείου.
Κοντά στους πολίτες ο Θ. Πασσαλίδης
Ο πρώην βουλευτής και πολιτευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Πασσαλίδης συνεχίζοντας την περιοδεία διαρκείας στα χωριά του νομού όπου επικοινωνεί με τους πολίτες μ το τελευταίο 15θήμερο επισκέφθηκε 43 χωριά επικεντρώνοντας το διάλογό του σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε: Φανάρι, Πυργωτό, Κρηστώνη, Πεδινό, Ευκαρπία, Περιστέρι, Κοιλάδι, Χειμαδιό, Πλαγιά, Κορομηλιά, Αντιγόνεια, Μονολίθι, Κεντρικό, Τριπόταμο, Χέρσο, Ελευθεροχώρι, Μεγάλη Στέρνα, Βαπτιστή, Μ. Βρύση, Χωρύγι, Βαφειοχώρι, Αγιο Πέτρο, Μεσιά, Εύρωπο, Πολύπετρο, Αξιούπολη, Φανό, Πλάγια Παιονίας, Δογάνη, Ειδομένη, Χαμηλό, Μουριές, Σ. Μουριών, Αγία Παρασκευή, Πολύκαστρο, Πευκόδασος, Μικρόδασος, Εύζωνους, Πλατανιά, Ποντοηράκλεια, Αργυρούπολη, Τέρπυλλο, και Διπόταμο.