espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 12:33:02 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την οδύνη του για το χθεσινό περιστατικό εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την δήλωσή του μετά την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή.

«Πρώτα από όλα, θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις χαμένες ζωές στο χθεσινό ναυάγιο στο φλεγόμενο πλοίο, και να εκφράσω την ελπίδα ότι αυτή η οδυνηρή περιπέτεια για εκατοντάδες συμπολίτες μας θα έχει αίσιο τέλος.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμ. 4741/2014 απόφασή της έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών και των επιδομάτων που έγιναν στους καθηγητές των Πανεπιστημίων και γενικότερα στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμ. 4741/2014 απόφασή της έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών και των επιδομάτων που έγιναν στους καθηγητές των Πανεπιστημίων και γενικότερα στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
«Μεγάλη οδύνη σε όλο το λαό μας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στα μέλη κάθε οικογένειας που πληγώθηκε από την πυρκαγιά του πλοίου στην Αδριατική» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς μετά και την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή.
Τον τούρκο Μπουλέντ Κιλίτς του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων επέλεξε η βρετανική εφημερίδα Guardian ως φωτορεπόρτερ της χρονιάς.

Είχε προηγηθεί η επιλογή του ως του πιο επιτυχημένου φωτορεπόρτερ για το 2014 από το αμερικανικό περιοδικό Time.
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 21:50

Ο Ερντογάν συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο

O ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, προχωρώντας σε μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία ερμηνεύεται ως βήμα στα σχέδιά του να καταστήσει πιο ισχυρό το ρόλο του προέδρου της χώρας.

Για έκτη φορά φέτος, τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν τη Δευτέρα πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων, ενώ άλλο ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Αγαθονήσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των πληρωμάτων των ελληνικών και ιταλικών ελικοπτέρων για την πλήρη εκκένωση του πλοίου κλιμάκιο ιατρών επιβιβάστηκε προληπτικά στο πλοίο “Norman Atlantic” πάνω στο οποίο παραμένουν δεκάδες επιβάτες για πάνω από 26 ώρες.

Για τις 25 Φεβρουαρίου 2015 προσδιορίστηκε η δίκη του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η ημερομηνία έναρξης της δίκης προσδιορίστηκε από τον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαο Πάσσο.
Κανένα σημάδι «κρίσης» ή ανησυχία δεν φαίνεται να προκάλεσαν στη γερμανική κυβέρνηση η μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τρίτη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο και κατά συνέπεια η προκήρυξη εθνικών εκλογών.