espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 2:41:12 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις για την επί 3,5 χρόνια ναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.
Τον μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από την αιθαλομίχλη καταδεικνύει επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησε επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Πολυεπίπεδες κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, οπότε και θα κριθεί οριστικά εάν θα εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Τη Γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζει, με το δικό του τρόπο, κάθε μέρος του κόσμου, από την «πρωταγωνίστρια» Βηθλεέμ μέχρι την Κωνσταντινούπολη, το Βατικανό, τη Μόσχα και την Καλιφόρνια. Γλυκόπικρος ο τόνος στον Ινδικό Ωκεανό, για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την καταστροφή του τσουνάμι.
Ένας μαθητής λυκείου ηλικίας 16 ετών συνελήφθη και προφυλακίστηκε στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας με την κατηγορία της «εξύβρισης του προέδρου» Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει ακόμα και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Άγνωστος πυρπόλησε τέμενος στην πόλη Εσκιλστούνα της Σουηδίας, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία, μια επίθεση που σημειώνεται εν μέσω του όλο και πιο σκληρού διαλόγου όσον αφορά τη μετανάστευση.

Το ακροδεξιό κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες» ζητά να μειωθεί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται η χώρα κατά 90%, ενώ τα κόμματα εξουσίας δεν προτίθενται να αλλάξουν τη φιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει μέχρι σήμερα η Στοκχόλμη.

Η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση επέμεινε ότι το μαχητικό που συνετρίβη στη Ράκα της Συρίας, και ο πιλότου του οποίου αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές, δεν καταρρίφθηκε από τους ενόπλους της ISIS.
Τρεις στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom) και ένας πολίτης τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ στο Μογκαντίσου την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Amisom, επίθεση στο γενικό επιτελείο της έληξε και η κατάσταση «είναι υπό έλεγχο» ενώ πολλοί από τους δράστες σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.
Το καθιερωμένο εορταστικό τραπέζι για ανθρώπους που έχουν ανάγκη «έστρωσε» την ημέρα των Χριστουγέννων ο δήμος Αθηναίων, στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ.

Από νωρίς το μεσημέρι, στον χώρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς οικογένεια και άλλοι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.
Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητεί τους βουλευτές που λείπουν για την εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διαμηνύει πως τα μέλη του στη Βουλή δεν θα δώσουν θετική ψήφο στις 29 Δεκεμβρίου.