Ο φιλορώσος ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Ρουμανίας Καλίν Τζορτζέσκου θα προσβάλει την απόφαση να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εκλογές του Μαΐου, μία απόφαση που είναι πιθανό να βαθύνει τη συνταγματική κρίση στη χώρα, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας από τους συμβούλους του.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ρουμανία: Η προσφυγή του Καλίν Τζορτζέσκου στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την υποψηφιότητά του για την προεδρία
Το Κρεμλίνο επισημαίνει την κυριαρχία του Ιράν στις αποφάσεις του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Το Κρεμλίνο, ερωτηθέν σήμερα σχετικά με πιθανές διαβουλεύσεις της Ρωσίας με το Ιράν πριν ή αφότου η Τεχεράνη απάντησε σε επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι το Ιράν καθορίζει τις δικές του θέσεις πολιτικής.
Συνάντηση Trophy στο ΑΠΘ για την κυκλική οικονομία και την αγροδιατροφή
Το 1ο Trophy Meet-up για το 2025, με θέμα «Κυκλική Οικονομία στην Αγροδιατροφή: Αξιοποίηση Υποπροϊόντων και Επαναχρησιμοποίηση Πόρων», θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 και ώρα 16:45, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.
Το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 αποτυπώνει τη ζωή του Ντίνου Χριστιανόπουλου μέσα από την ποίησή του
Η σκιά ενός μεγάλου Έλληνα ποιητή κινείται στους δρόμους της πόλης που αγάπησε, εκεί όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο κινηματογραφικός φακός καταγράφει τα βήματά του σε σημεία της Θεσσαλονίκης που ήταν σημαντικά για τον ίδιο, στην Εγνατία, στο λιμάνι, στην παραλία, στην αγορά Μοδιάνο, στην Άνω Πόλη, στο Βαρδάρη… Η φιγούρα του Ντίνου Χριστιανόπουλου κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος και μέχρι να έρθει η νύχτα «εμφανίζεται» στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μέσα από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε… όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Βούλας Κωστάκη.
Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα
Η εμβολιαστική κάλυψη κατά του HPV, που συνδέεται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, είναι χαμηλή στην Ελλάδα, ενώ η ενημέρωση σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη του εμβολιασμού παραμένει ελλιπής.
EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης: Μια γέφυρα ενημέρωσης για τους νέους για τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης
Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025 επισκέφθηκαν τη σχολική μονάδα του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς οι κυρίες Κατερίνα Ρουμελιώτη, υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT της Θεσσαλονίκης και η συνεργάτιδά της Σοφία Γουργούρη. Τα κέντρα δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις προτεραιότητες της ΕΕ και συνεργάζονται ενεργά με τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να αισθάνονται ότι συμμετέχουν περισσότερο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.
Την Τετάρτη 12/3 η παράδοση Ιεράς Εικόνας στον Όμιλο " Εικονικό Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς" του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Tην Τετάρτη 12.03.2025 στις 11.00 στον χώρο του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης της Ξυλόγλυπτης Εικόνας που χειροτεχνήθηκε και προσφέρθηκε από την εταιρία Dart elastic wood στον Όμιλο " Εικονικό Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς" για την συμμετοχή τους στο 2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»
Τα περιβαλλοντικά ζητήματα στο επίκεντρο: Ο Ευρωβουλευτής Σ. Αρναούτογλου μιλά στους Junior Ambassadors του 2ου Λυκείου Κιλκίς
Ο Ευρωβουλευτής κος Σ. Αρναούτογλου (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής) παραχώρησε συνέντευξη στους Junior ambassadors του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς στα πλαίσια του προγράμματος EPAS σχολεία Πρέσβεις τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το Περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.
Η εταιρία Ίκαρος - Διανομές ζητά υπάλληλο γραφείου (10-3-2025) / Μικρές αγγελίες / eidisis.gr
Η εταιρία Ίκαρος - Διανομές ζητά υπάλληλο γραφείου
- Ανταγωνιστικές αποδοχές
- Άριστο εργασιακό περιβάλλον
- Συνεχής εκπαίδευση
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "ΠΟΝΤΟΣ" στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποίησε, σήμερα, ο νέος Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», Ταξίαρχος Βασίλειος Παπαδόπουλος.