espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 3:15:38 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος δέκα προσώπων που εμπλέκονται σε κύκλωμα που ιδιοποιούνταν περιουσίες εύπορων μοναχικών ανθρώπων, μέσω πλαστών διαθηκών που εμφάνιζαν μετά τον θάνατό τους, αναμένεται να εκδοθούν άμεσα με εντολή του εισαγγελέα, που απήγγειλε ήδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για την υπόθεση.
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ένα e-mail που διέρρευσε στο Διαδίκτυο με την υπογραφή του εκπροσώπου του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital, Τζόερκ Σπόνερ, στο οποίο αναφέρεται πως το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο City του Λονδίνου από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, είναι «χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και «θα φέρει το απόλυτο χάος».
Την πιο κρίσιμη ίσως συνάντηση της συγκυβέρνησης αναμένεται να έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος το πρωί της Πέμπτης μετά τις συνομιλίες της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι.
Βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε επίθεση με στόχο κονβόι οχημάτων ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Καμπούλ. Στην επίθεση επλήγη όχημα της βρετανικής πρεσβείας, τραυματίζοντας επιβάτες.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην αφγανική πρωτεύουσα.
Η τελική συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ θα υπογραφεί την Πέμπτη στις 16.00 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παρουσία του υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ με θέμα την έγκριση της Συμφωνίας Β' Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ ΑΕ - ΣΕΠ ΑΕ.
Την πιο κρίσιμη ίσως συνάντηση της συγκυβέρνησης αναμένεται να έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος το πρωί της Πέμπτης μετά τις συνομιλίες της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι.

Παραλύει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2015.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλά χωριά της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα λευκά ντύθηκαν ορεινές περιοχές της Εύβοιας, αλλά και η Πάρνηθα, σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ένα e-mail που διέρρευσε στο Διαδίκτυο με την υπογραφή του εκπροσώπου του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital, Τζόερκ Σπόνερ, στο οποίο αναφέρεται πως το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο City του Λονδίνου από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, είναι «χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και «θα φέρει το απόλυτο χάος».
Έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εξαφανίσουν, καίγοντάς τους, περισσότερους από 10 τόνους χασίς που μετέφεραν με αλιευτικό πλοίο ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Ισπανίας.

Οι τελωνειακές αρχές της Ισπανίας, σε συνεργασία με την αστυνομία της Πορτογαλίας εξαπέλυσαν την επιχείρηση κατά του ύποπτου πλοίου με την ονομασία Eiskos και σημαία Πορτογαλίας, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Αλμερία.