espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 3:33:44 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα Καθημερινή, όπου ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων με αιχμή του δόρατος τη μείωση του χρέους.

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα «εξαιρετικά παθογόνο» στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών σε φάρμα πουλερικών της κεντρικής Ολλανδίας και επέβαλαν προσωρινή απαγόρευση σε όλες τις μεταφορές από και προς τα πτηνοτροφεία της χώρας.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται στην ιταλική πόλη Γένοβα έπειτα από πολλές ημέρες βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης εισήχθη εσπευσμένα το Σάββατο, με έντονους πόνους στην πλάτη και την μέση, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και διαγνώστηκε ότι είχε πέτρα στην ουροδόχο κύστη.
Ο ρώσος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που έφυγε από τη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, επικαλούμενος έλλειψη ύπνου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε την «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» της Συνόδου, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικές» τις πληροφορίες για ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τους ηγέτες των δυτικών χωρών.

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στον θαλάσσιο χώρο της Ρόδου όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη.

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο που είχε προορισμό το Ηράκλειο στην Κρήτη, είχε αναχωρήσει στις 9.10 από τον Πειραιά με 475 επιβάτες.

«Πώς οι απαγωγείς γνώριζαν πληροφορίες για ταξίδι επιχειρηματία, στενού συγγενούς της 27χρονης ομήρου, στην Τουρκία και επιστροφή του από εκεί με "χρηματικά ποσά";» Το ερώτημα αυτό φέρεται να ανακύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ασχολούμενους με την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής της 27χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου που έγινε στην Κυψέλη προ τριών εβδομάδων και τελικά απελευθερώθηκε ύστερα από δεκαήμερη ομηρία με καταβολή λύτρων 82.500 ευρώ.
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 12:50

Το ISIS και τα τρία θανάσιμα λάθη των ΗΠΑ

Καθώς η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κλιμακώνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ, το μόνο απτό αποτέλεσμα από μια στρατηγική εσωτερικής κατανάλωσης και αμφίβολων στόχων δείχνει να είναι η ικανοποίηση των «γερακιών» του Κογκρέσου.

Όταν ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Ντέιβ Γκρολ και ο Ζακ Μπράουν ανέβηκαν πριν μερικά βράδια στη σκηνή, κατά τη διάρκεια της συναυλίας Concert for Valor, προκειμένου να ερμηνεύσουν κάποια τραγούδια προς τιμήν της Ημέρας των Βετεράνων Πολέμου, δεν γνώριζαν πως αρκετά 24ωρα μετά τη συναυλία, όλη η Αμερική θα εξακολουθούσε να ασχολείται μαζί τους –κι όχι πάντα με θετικό τρόπο.