espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 7:48:17 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του ιού Έμπολα, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, ξεπέρασε τους 5.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης, καθώς δύο εργαζόμενοι που βρίσκονται πάνω σε σκαλωσιά του νέου ουρανοξύστη στο One World Trade Center, κυριολεκτικά κρέμονται έξω απο το κτίριο.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αντιπαρήλθε τις επικρίσειςτων κορυφαίων οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησής της, οι οποίοι εκτίμησαν ότι οι πολιτικές που ασκούνται στα πεδία των εργασιακών σχέσεων και της πρόνοιας συνέτειναν στην επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.
Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos-MORI που δημοσιεύτηκε εμφανίζει σαφές εκλογικό προβάδισμα των Συντηρητικών του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ενώ απομένουν λιγότεροι από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.
Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 54χρονη οικιακή βοηθό, η οποία κατηγορείτο ότι σκότωσε μαζί με άγνωστους συνεργούς της 72χρονο συνταξιούχο τραπεζικό, με κίνητρο να τον ληστέψουν.
Χωρίς «κανένα καινούριο στοιχείο» και χωρίς να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος συνέχισης των συνομιλιών, έληξε η συνάντηση που είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.
Οι ισραηλινές Αρχές άναψαν «πράσινο φως» την Τετάρτη στην κατασκευή 200 νέων κατοικιών σε εβραϊκή συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ, μία απόφαση που αναμένεται να οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στην περιοχή.
Εξελέγη τελικά με 72% επί του συνόλου του εκλεκτορικού σώματος η κυρία Ελένη Καραμαλέγκου στη θέση της κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Οι εκλογές διεξήχθησαν χθες, Τρίτη, και συμμετείχαν 244 εκλέκτορες.
Σωρεία υποθέσεων παραβίασης απορρήτου, προσωπικών δεδομένων και εισβολής σε υπολογιστικά συστήματα χρηστών του Διαδικτύου ήρθε στο φως μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε πληθώρα καταγγελιών, τηλεφωνικών, εγγράφων και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε καθημερινή βάση.
Καταλήψεις αποφάσισαν η Φιλοσοφική και η Νομική Σχολή Αθηνών για τις επόμενες ημέρες, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εκφράζουν και την αντίθεση τους με τη μέθοδο φύλαξης του κτιρίου της πρυτανείας και τις διαγραφές φοιτητών.