espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 6:35:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός στη 1 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Μία από τις πύλες του Εθνικού Παλατιού στο Μεξικό πυρπόλησαν οργισμένοι διαδηλωτές που είχαν αποσπαστεί από την ογκώδη πορεία στην πρωτεύουσα μετά την σοκαριστική εξέλιξη στο θρίλερ των 43 εξαφανισμένων φοιτητών: Μέλη συμμοριών ομολόγησαν πως, σε συνεργασία με διεφθαρμένους αστυνομικούς, δολοφόνησαν τους νεαρούς και έκαψαν τις σορούς τους.
Τουλάχιστον 21 άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν και εκατό ακόμη τραυματίστηκαν στις επιδρομές που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία στην πόλη Αλ-Μπαμπ, την οποία έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
H Oυάσιγκτον δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους να βρισκόταν μέσα σε κονβόι στελεχών της ISIS που έπληξαν οι επιδρομές κοντά στη Μοσούλη.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα το πρωί στο Πεκίνο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία κατά την οποία θα έχει μακρές συνομιλίες με τον κινέζο ομόλογό Σι Τζίνπινγκ, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Μιανμάρ και την Αυστραλία.
Ελπίδες για εξομάλυνση των σχέσεων Πεκίνου και Τόκιο καλλιεργεί η συνάντηση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, μετά από δύο χρόνια δυσκολιών στις διμερείς σχέσεις με φόντο τα διαφιλονικούμενα νησιά στον Ειρηνικό.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τις αποφάσεις του για τον τρόπο κάλυψης των κενών στα σχολεία.

Ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρουν Τα Νέα, είναι να προσληφθούν άνεργοι εκπαιδευτικοί από τους δήμους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία όμως θα αφορούν πεντάμηνες συμβάσεις.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδος στο Κάιρο, η εντολή που είχε δοθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν ότι το θέμα των θαλασσίων ζωνών έπρεπε με κάθε τρόπο να συμπεριληφθεί στο κείμενο της Διακήρυξης που θα επισφράγιζε την τριμερή συνεργασία.

Την άποψη πως σήμερα οι πιθανότητες διάλυσης του ευρώ είναι περισσότερες από ότι ήταν στην κορύφωση της κρίσης, διατυπώνει ο γνωστός αρθογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου, αμφισβητώντας την παγιωμένη θέση των ευρωπαϊκών φορέων χάραξης πολιτικής ότι η επιβίωση του ευρώ δεν τίθεται πλέον σε αμφιβολία.
«Εχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνον στο Αιγαίο, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήταν έκπληξη για μας εάν οι Τούρκοι δεν είχαν έως τώρα και αυτοί τέτοιους κανόνες».