espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 10:02:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Άλλους τρεις φόνους στην Αρκαδία αλλά και στη Μεσσηνία την περίοδο 2008-2011 φέρεται να έχει διαπράξει, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο 31χρονος Αλβανός ο οποίος κρατείται για τον φόνο της 59χρονης ζωγράφου στην Νάξο.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 09:50

Τεχνολογία LED στα φανάρια

Την πιθανότητα εγκατάστασης αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των πεζών θα διερευνήσει με ένα νέο ερευνητικό έργο το υπουργείο Υποδομών, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγηση του συστήματος. Παράλληλα, με άλλο ερευνητικό πρόγραμμα θα βάλει στο «μικροσκόπιο» το σενάριο επέκτασης της χρήσης συστημάτων LED και στους φωτεινούς σηματοδότες της χώρας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ανοιχτό αφήνει η Λευκωσία το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων ενόψει της Συνόδου Κορυφής του προσεχούς Δεκεμβρίου, όταν συζητούνται εκτενώς τα θέματα διεύρυνσης. Αυτό προκύπτει από την επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης-24ης Οκτωβρίου.
Μετά τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος όρισε «τσάρο» στο συντομισμό της δράσης των ΗΠΑ κατά του Έμπολα, και η ΕΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο.

Όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, το συντονισμό της δράσης της ΕΕ κατά του ιού αναλαμβάνει ο κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.
Δύσκολες ισορροπίες επιχειρεί να κρατήσει ο αναμορφωμένος από την κυρία Ρένα Δούρου προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής, που προσπαθεί να χωρέσει και προεκλογικές δεσμεύσεις και την αδυναμία αλλαγών σε συμβάσεις έργων της προηγούμενης Διοίκησης.
Προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» την τοπική κοινότητα Μελέτης του δήμου Κομοτηνής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε το συμβάν, από τον ισχυρό άνεμο παρασύρθηκαν κεραμίδια και λαμαρίνες από σπίτια και αγροτικές αποθήκες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές.
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Ήπειρο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και μέσα στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, χιόνι έπεσε στο Μιτσικέλι, την Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου.
Προς εκτόνωση βαίνει η κρίση που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του από ομάδες φοιτητών.

Οι φοιτητές αλλά και μαθητές πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία από τα Προπύλαια προς το υπουργείο Οικονομικών, με βασικό αίτημα «λεφτά για την παιδεία», ενώ τα θέματα της φύλαξης του ιδρύματος θα συζητηθούν ξανά, όπως έγινε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.
Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους η Κίνα κατήγγειλε την Πέμπτη και χαρακτήρισε «απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής» την εγκατάσταση (αμερικανικών) αντιπυραυλικών συστημάτων στις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία.