espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 4:08:14 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 κατέληξαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Τον τερματισμό των ερευνών για την παρουσία ξένου υποβρυχίου ανοικτά της Στοκχόλμης ανακοίνωσε την Παρασκευή ο σουηδικός στρατός.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους τερματίστηκε η επιχείρηση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα τη χορήγηση ενός βραχυπρόθεσμου δανείου στο Κίεβο, ώστε η χώρα να μπορέσει να προπληρώσει τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Νέα σύγκρουση αεροσκάφους με όχημα μεταφοράς αποσκευών σε ρωσικό αεροδρόμιο, έγινε το πρωί της Παρασκευής, χωρίς να υπάρχουν τραυματίες, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Το ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Ural Airlines και οχήματος μεταφοράς αποσκευών, στο αεροδρόμιο της πόλης Εκατερίνμπουργκ στη δυτική Ρωσία.
Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα εορτάσει ο δήμος Αθηναίων την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 10.00 θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια στις 10.00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία παρατείνεται για δυο ακόμη χρόνια, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία που επιτρέπει ως και 100 δόσεις για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα Παρασκευή.

«Προχωράμε βήμα-βήμα…Τίποτα δεν έχει κλειδώσει. Όλα είναι σε εξέλιξη». Με τη φράση αυτή περιέγραφε ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας στο «Βήμα» την πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης που είναι σε πλήρη εξέλιξη για την προληπτική γραμμή πίστωσης.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιαπωνία, καθώς το ηφαίστειο Ιογιάμα στο νοτιοδυτικό νησί Κιούσου, που βρίσκεται μόλις 64 χλμ. από ένα πυρηνικό σταθμό, δείχνει σημάδια αυξημένης δραστηριότητας. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι ενδεχομένως να υπάρξει μικρής κλίμακας έκρηξη.

Μια οποιαδήποτε νύχτα του έτους, περίπου 400.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και 600.000 στις ΗΠΑ τη βγάζουν όπως-όπως στον δρόμο, καθώς είναι άστεγοι και πολλοί από αυτούς άρρωστοι. Συνολικά, μέσα στο έτος έως 4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί βιώνουν την οδυνηρή εμπειρία του να είναι κανείς άστεγος και ο αριθμός τους κάθε χρόνο αυξάνεται.
Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Τρίτη. Τα πρώτα χιόνια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή.