espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 5:50:00 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας, όπου νοσηλευόταν ο τεξανός Τόμας Ντάνκαν που πέθανε από τον ιό Έμπολα, βρέθηκε κι αυτός θετικός στον ιό.

Ο δεύτερος ασθενής εκδήλωσε χαμηλό πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, απομονώθηκε και υποβλήθηκε στις πρώτες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν την ύπαρξη του ιού.
Ενθαρρυντικές είναι οι ειδήσεις όσον αφορά στην εξέλιξη της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ. Σύμφωνα με δηλώσεις του γιου του σε γάλλο δημοσιογράφο, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα έχει αρχίσει να «ξυπνάει πολύ αργά».
Ο αστυνομικός διοικητής της επαρχίας Άνμπαρ στο Ιράκ, όπου το Ισλαμικό Κράτος προελαύνει, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου.

Ο υποστράτηγος Άχμεντ Σαντάκ σκοτώθηκε όταν η βόμβα έπληξε την αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε, σε δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Ραμάντι.
Μια διαφορετική ημέρα ξημέρωσε για την Αθήνα τη 12η Οκτωβρίου 1944. Εκείνη την Πέμπτη οι Αθηναίοι άρχισαν να γεμίζουν τα πνευμόνια τους με τον ζωοδότη άνεμο της ελευθερίας. Καμπάνες μετέφεραν το χαρμόσυνο γεγονός στον αττικό ουρανό την ώρα που και οι τελευταίοι στρατιώτες της Βέρμαχτ και των SS αποχωρούσαν από την πρωτεύουσα της Αθήνας την οποία είχαν καταλάβει τον Απρίλιο του 1941.

Ισχυρές βροχές και άνεμοι πλήττουν τις παράκτιες περιοχές του ινδικού κρατιδίου Άντρα Πραντές. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα Χουντχούντς, ενώ περίπου 350.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους.

Μαζί με τη σύντροφό του Λίντσεϊ Μιλς φαίνεται πως ζει πλέον στη πρωτεύουσα της Ρωσίας ο Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ με τίτλο Citizenfour, που ρίχνει φως στην επεισοδιακή καθημερινότητα του πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).
Ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κατέστρεψε ολοσχερώς ένα σπίτι στην περιοχή των Βοριζίων Ηρακλείου.

Η έκρηξη προκλήθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ισοπέδωσε τη μεζονέτα που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό.

Η μητέρα ενός άοπλου νεαρού μαύρου που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι τον Αύγουστο συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο προάστιο του Σεντ Λούις, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί κατά της αστυνομικής βίας.

Λίγες ημέρες μετά το γάμο της με το διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν, θα ταξιδέψει αύριο, Δευτέρα, στην Αθήνα για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ο αδελφός της ισπανίδας νοσοκόμας που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, ο πρώτος άνθρωπος που μολύνεται εκτός Αφρικής, δήλωσε χθες Σάββατο βράδυ ότι η Τερέσα Ρομέρο πηγαίνει «καλύτερα» και «δεν έχει πια πυρετό», αν και η κατάστασή της παραμένει «σοβαρή».