espa pkm

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 9:39:33 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών.

Το τραγικό αυτό γεγονός συντάραξε όλη την κοινωνία και ανέδειξε διαχρονικές ελλείψεις, που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση και προστασία των πολιτών.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ταμείο για την άμυνα για να ενισχύσει την ασφάλειά της και να αυξήσει την αποτρεπτική ικανότητά της, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Την επίθεση στην εξοχική κατοικία της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ελίζας Βόζεμπεργκ, καταδικάζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και όλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την Παρασκευή για την υπογραφή μιας συμφωνίας που αφορά τα ορυκτά σπάνιων γαιών και άλλα ζητήματα.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο 39χρονος Τούρκος που επέζησε της δολοφονικής επίθεσης με πυροβολισμούς που στοίχισε τη ζωή σε έναν συμπατριώτη του, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή των ΚΤΕΛ ‘Μακεδονία’, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε τις σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις για την στήριξη και ενίσχυση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μιλώντας στο πλαίσιο του 3ου Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη.

Tην πεποίθηση ότι οι ημέρες της κρίσης ανήκουν στο παρελθόν και οι ελληνογερμανικές σχέσεις αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο στενές χάρη στη φιλική σχέση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Φρίντριχ Μερτς και το γεγονός ότι προέρχονται από την ίδια πολιτική ομάδα, εξέφρασε ο πρέσβης της Γερμανίας Αντρέας Κιντλ.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (27-2-2025)

Τις πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης κρίσεων και τον ρόλο της Πολιτικής Προστασίας σε τέτοιες περιπτώσεις ανέλυσε διεξοδικά ο αν. προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς, Θεόδωρος Κοκκίνης στους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς που παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαχείριση Κρίσεων έπειτα από Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές» με υπεύθυνο τον καθηγητή Γεώργιο Αντωνιάδη, στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου  στις κτηριακές εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς.

Το Ιράν έχει αυξήσει τα αποθέματα ουρανίου εμπλουτισμένου στο 60% – κοντά στο 90% που είναι απαραίτητο για την κατασκευή ατομικής βόμβας – σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/IAEA), που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.