Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
«Ημέρα Αγάπης» στο Κιλκίς
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η «Ημέρα της Αγάπης» που συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς.
Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην «Ημέρα της Αγάπης» και η προσφορά ειδών ρουχισμού, τροφίμων, φαρμακευτικού υλικού καθώς και παιχνίδια στα περίπτερα που στήθηκαν έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και ελπίδας.
Κινηματογραφική Λέχση Κιλκίς "Ανοιχτή Οθόνη": Μαζί με την άνοιξη επιστρέφουμε κι εμείς!!
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς επιστρέφει στις προβολές και στην ενεργό δράση για όλο το διάστημα Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος-καλοκαίρι 2013 και με το εξής πλάνο:
-Κάθε Τετάρτη από 27 Μαρτίου προβολή ταινίας στο Επιμελητήριο Κιλκίς (με την ευγενή παραχώρηση της αίθουσας από το Επιμελητήριο στη βάση μιας συνεργασίας με το Επιμελητήριο να παραχωρεί την αίθουσα και την τεχνική υποστήριξη δίνοντας πνοή στα σχέδιά μας με τη λειτουργική του αίθουσα συνεδριάσεων).
Έναρξη αποκριάτικων εκδηλώσεων 2013!
Παρόλο τον βροχερό καιρό της ημέρας, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς άνοιξαν με μεγάλη επιτυχία την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Η βραδιά τα είχε όλα: Φωτιές, κάρβουνα, τσίκνα, δωρεάν κρασί και σουβλάκια στους περαστικούς, αλλά και μια μοναδική συναυλία από το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο Κιλκίς «Η πόλις», που ετοίμασε ειδικά για την περίσταση ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με πολύ κέφι, χορό και διασκέδαση.
Παραμύθια από όλο τον κόσμο
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης θα υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 , στο Λαογραφικό Μουσείο αλλά και σε χώρους πολιτισμού της πόλης.
Η αφήγηση, τόσο παλιά όσο ο και ο λόγος, είναι συνδεδεμένη με την έκφραση της πρώτης κοινωνικότητας των ανθρώπων, όταν τα βράδια μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά για να διηγηθούν τις εμπειρίες της ημέρας τους.
Ιστορίες, μύθοι, θρύλοι και λαϊκά παραμύθια, έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής αφήγησης, η οποία εορτάζεται πλέον συστηματικά σε όλον τον κόσμο κατά την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στις 20 Μαρτίου.
Σχέδια και Γλυπτά του Γιώργου Ηλιόπουλου στην ΤΕΧΝΗ
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Σχεδίων και Γλυπτών του Γιώργου Ηλιόπουλου, με θέμα τις ‘’ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ’’.
Είναι μια σειρά από σχέδια με μεικτή τεχνική και γλυπτά με τερακότα, εμπνευσμένα από μνήμες του καλλιτέχνη και διαποτισμένα από την ελληνική εικαστική κληρονομιά.
Και στο παρελθόν ο Γιώργος Ηλιόπουλος εξέθεσε γλυπτά έργα του με τερακότα στην ΤΕΧΝΗ. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφερόμενος στις πρόσφατες δημιουργίες του, σχεδίων και γλυπτών, αναφέρει μεταξύ άλλων:
Ούτε καν ίδρωσαν
Ένα από τα ευκολότερα απογεύματα της φετινής αγωνιστικής περιόδου πέρασε η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. αφού συνέτριψε τον Άρη Νίκαιας με 35-16 ( ημίχρονο 15-6 ), για την 16η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και τον ''βύθισε'' ακόμη περισσότερο βαθμολογικά.
Ευχαριστίες Δήμου Κιλκίς στην “OTS” για χορηγία Κιλκισιώτη αθλητή
Χορηγία από την εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων "OTS" με έδρα την Θεσσαλονίκη, εξασφάλισε ο Δήμος Κιλκίς στον νταμπλούχο Κιλκισιώτη Ασύγκριτο Μουραντίδη, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική πορεία του στο άθλημα της πάλης. Ο Πανελληνιονίκης και Κυπελλούχος της Ελευθέρας Πάλης και αθλητής με πολύ καλές προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, αντιμετώπιζε δυσκολίες ως προς την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής του σε αγώνες, λόγω των σημαντικών περικοπών στη χρηματοδότηση του σωματειακού αθλητισμού.
Ακόμη μια επιτυχία για τον Γιάννη Παπαδόπουλο
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο 36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας 20χλμ του ΣΔΥ Αθηνών στην Παραλιακή. Ο αγώνας που σηματοδοτεί κατά παράδοση την εαρινή σεζόν των αγώνων δρόμου, συνδυάστηκε με ανοιξιάτικο καιρό, στο πρώτο μετά από πολύ καιρό ηλιόλουστο σαββατοκύριακο.
Κέντρο της διοργάνωσης , πού έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου , ήταν και φέτος οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, όπου ήταν η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα. Παράλληλα διεξήχθη και ο αγώνας 2χλμ των παιδιών με τους λιλιπούτειους συμμετέχοντες να κλέβουν την παράσταση. Συνολικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1500.
Περί φραγμάτων και αντλιών
Φίλος από τα παλιά, στέλεχος της αντιπεριφέρειας τηλεφώνησε για να εκφράσει μια διαφορετική εκτίμηση για την αιτία που πλημμυρίζει η Αρτζάν.
Γράψαμε με αφορμή τις τελευταίες πλημμύρες ότι η Πολιτεία δεν φρόντισε να θωρακίσει με αντιπλημμυρικά φράγματα στο Σελιμλή και στον Αγιάκ την πεδιάδα της Αρτζάν.
Είναι μια ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία τ6ου ’80 όταν και εκπονήθηκαν προμελέτες για τα δυο φράγματα, πέρασαν οι χρόνοι και στη δεκαετία του ’90 οι εν λόγω προμελέτες επικαιροποιήθηκαν λόγω της ξηρασίας και της μείωσης της παροχής νερού των εν λόγω ρεμμάτων. Και από καιρού εις καιρόν επανέρχονται είτε ως υποσχέσεις πολιτικών φορέων, είτε ως υποτιθέμενες προτάσεις για ένταξη σε προγράμματα.
Αυτά για να γνωρίζετε εν ολίγοις την προϊστορία του θέματος.
***
Ο φίλος μηχανολόγος μηχανικός λοιπόν έχει διαφορετική προσέγγιση. Εκτιμά ότι και μόνο με τη λειτουργία των μηχανοστασίων και των ηλεκτροστροβίλων θα ήταν επαρκής η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αρτζάν. Υπενθυμίζουμε ότι τα μηχανήματα αυτά υπήρχαν και λειτουργούσαν στην Αρτζάν αλλά εδώ και κάμποσα χρόνια (πρέπει να ήταν αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000) καταστράφηκαν και κλάπηκαν από τους αγνώστους επιδρομείς. Και έκτοτε συνεχώς εντάσσονται σε προγράμματα και ποτέ δεν αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν ώστε να λειτουργήσει πλήρως και το αρδευτικό δίκτυο της Αρτζάν αφού με τις τουρμποαντλίες αυτές, πέραν της πίεσης των πλημμυρικών νερών προς τον Αξιό, προβλέπεται να μεταφέρεται και νερό από τον Αξιό προς τη λιμνοδεξαμενή.
Καταγράφουμε τη θέση του και ειδικού άλλωστε φίλου μηχανολόγου μηχανικού με μία μόνο επισήμανση: Η ανάγκη κατασκευής των δυο φραγμάτων δεν αναιρεί την επείγουσα αναγκαιότητα προμήθειας και εγκατάστασης των τουρμποαντλιών. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι είναι σε θέση να διώξουν τα πλημμυρικά νερά, η κατασκευή των δυο φραγμάτων θα έχει ευρύτερες θετικές συνέπειες στην περιοχή. Διότι θα μπορούν να λειτουργήσουν – χωρίς ενεργειακό κόστος- και ως αρδευτικά έργα και ως φιλοπεριβαλλοντικές οικολογικές παρεμβάσεις σε μεγάλο τμήμα του νομού.
Μνημειώδες έργο για το Κιλκίς
Κυκλοφόρησε το δίτομο βιβλίο του τοπογράφου μηχανικού Θανάση Βαφειάδη «Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940». Αναλυτική βιβλιοπαρουσίαση θα κάνουμε ύστερα από λίγες ημέρες, όταν και θα ολοκληρώσουμε την ανάγνωση του βιβλίου.
Ένα μόνο αρχικό σχόλιο λοιπόν κρίνουμε ως απολύτως απαραίτητο: Εφεξής κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει επαρκώς την τοπική ιστορία αν δεν έχει μελετήσει το έργο αυτό.
Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά εν ανάγκη κόψτε από το ψωμί σας, που λέει ο λόγος, και φροντίστε να το αγοράσετε.
Είναι αυτό που λέμε «μνημειώδες έργο» για το νομό μας.
Περισσότερα λίαν προσεχώς