Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
«Πολιτική Προστασία» στην Κύπρο από NOTESIS
Συνεχίζεται η δραστηριοποίηση της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, με την υλοποίηση της θεματικής ενότητας «σύγχρονες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.».
Διοργανώθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου HILTON park Nicosia το αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «πολιτική προστασία & αυτοπροστασία» -το οποίο υλοποιήθηκε σε δύο τμήματα: ένα για τους υπεύθυνους λειτουργούς πολιτικής προστασίας των Δήμων & των Κυβερνητικών Υπηρεσιών και ένα για τους υπεύθυνους των Κοινοτικών Συμβουλίων.
Αγ. Τρύφων Γουμένισσας: Μέτρηση οστεοπόρωσης
Με πρωτοβουλία των συλλόγων της Γουμένισσας «Άγιου Τρύφωνα» και «Παιόνων» τη Δευτέρα 19 Μαρτίου υποβλήθηκαν σε δωρεάν μέτρηση οστεοπόρωσης 60 μέλη και των δύο συλλόγων, στο εντευκτήριο του συλλόγου Άγίου Τρύφωνα. Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας συνεργάστηκαν με τον ορθοπεδικό κ Κων/νο Κορομηλά και τη Φαρμακευτική εταιρία ELPEN αξιοποιώντας τη δυνατότητα για εντελώς δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας των κατοίκων της Γουμένισσας.
Προτάσεις ΔΗΜ. ΑΡ. για το μεταναστευτικό
Η επιλογή Χρυσοχοΐδη, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, για μια προεκλογική καμπάνια εκμετάλλευσης του αισθήματος ανασφάλειας των ελλήνων πολιτών σε σχέση με τους μετανάστες, εντάσσεται σε μια επικοινωνιακή πολιτική και όχι στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα σύνολο μέτρων, που μπορούν να έχουν αποτελεσματικότητα αν εφαρμοστούν στο σύνολο τους και όχι η υποδαύλιση ενός ρατσισμού.
Δυο συλλήψεις για χρέη
Δυο άτομα συνελήφθησαν στο Κιλκίς από το ΣΔΟΕ για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Ο πρώτος είναι ο Γεώργιος Παραστατίδης, που ασχολείται με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και όφειλε 141.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον ερχόμενο Ιούνιο.
Έργα ανάπλασης 1 εκατ. ευρώ με το «Αλ. Μπαλτατζής»
Τρία έργα αναπλάσεων χρηματοδοτούνται μετά την έγκριση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» Κ. Μακεδονίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το σχετικό πρόγραμμα εγκρίθηκε από το υπουργείο και τη σχετική ενημέρωση είχε η εφημερίδα μας από τον βουλευτή Θεόδωρο Παραστατίδη.
Πέρασε το τεστ το πρόγραμμα θέσεων κοινωφελούς εργασίας
Μια ιδιαίτερα ευνοϊκή εξέλιξη του έργου “Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα” σημειώθηκε πρόσφατα.
Σύμφωνα με έγγραφο του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝ.Ε) της ΓΣΕΕ προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη γίνεται γνωστό ότι η σχετική πρόταση που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με δικαιούχο φορέα το ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ και συμπράττοντα φορέα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς έλαβε θετική αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η 5μηνη απασχόληση 48 ωφελουμένων.
Οι Φίλοι Μαθητών Ακριτικών Χωριών στο Δημοτικό Μουριών
Το Δημοτικό Σχολείο Σ.Σ. Μουριών επισκέφθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων Μαθητών Ακριτικών Χωριών, με επικεφαλής την πρόεδρό του, κ. Σαουλίδου. Τα μέλη του Συλλόγου, μίλησαν με τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, προσέφεραν δώρα σε όλα τα παιδιά, μεγάλο αριθμό βιβλίων για τη βιβλιοθήκη του σχολείου και σεβαστό χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της σχολικής μονάδας.
Περιφερειακές εκδηλώσεις 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, υποδέχονται το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Κυριακή 1 και Δευτέρα 2 Απριλίου, ώρα 21.00, Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.
Πολιτική δεν είναι να φανούν χρήσιμοι οι πολίτες στους πολιτικούς. Αλλά οι πολιτικοί στους πολίτες
«Μου στερήθηκαν 2,5 χρόνια πολιτικής παρουσίας στο νομό, χωρίς αυτό να αποτελεί τη βούληση το Κιλκισιωτών. Είναι πλέον το δικό μου στοίχημα να αναπληρωθεί, να καλυφθεί ο χρόνος αυτός. Διαπιστώνω από την καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες του Κιλκίς ότι σε πείσμα όσων απαξίωσαν την πολιτική λειτουργία και την κατέστησαν συνώνυμη της αφερεγγυότητας και της ιδιοτέλειας, ότι ο τόπος αυτός έχει ανεξάντλητες δυνάμεις.
Προσωρινή Ν.Ε. Κιλκίς της Κοινωνικής Συμφωνίας
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ανακοινώνει τα μέλη της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για τo Nομό Κιλκίς .Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή θα συντονίσει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εντός του 2012.