Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Στη δικαιοσύνη οι αμαρτωλές προμήθειες με τα στοιχεία (και) της ANATOMIC HELP
Ο αγώνας της κιλκισιακής εταιρείας ANATOMIC HELP για τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος στις προμήθειες των νοσοκομείων βρήκε σύμμαχο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Ο υπουργός που έκανε σημαία του τον πόλεμο κατά της πρωτοφανούς σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στον χώρο των προμηθειών, την Τετάρτη έκανε το αποφασιστικό βήμα. Επισκέφθηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου και κατέθεσε φακέλους με υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος σε νοσοκομεία και Ταμεία.
Ακόμα αποφασίζουν στο Δημοτικού Συμβούλιο Κιλκίς
Με 69 (!) θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 31 Μαΐου 2011.
Υπέροχη Γιορτή Κερασιού
Το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά. Η Εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.
Δράση Πολιτιστικού Ρυζίων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων νομού Κιλκίς, προσπαθώντας να συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του χωριού πραγματοποίησε και συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων το τελευταίο δίμηνο με κυριότερες τις παρακάτω:
Σε φιλικούς αγώνες στην Κοζάνη η ΤΟΛΜΗ
Φιλικοί αγώνες Tae Kwon Do WTF παίδων-κορασίδων διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Κοζάνης με τη στήριξη της Ε.ΤΑ.Β.Ε. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι αθλητές-ριες εγγεγραμμένοι σε συλλόγους και ηλικίες από 2000 έως 2005.
Σύλληψη για άσκοπους πυροβολισμούς
Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρα 09:00, στην Κρηστώνη - Κιλκίς, συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 67 ετών, διότι είχε προβεί σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.
Τετραήμερο καταναλωτή στο Κιλκίς
Τετραήμερο καταναλωτή με τίτλο «Αγορά-ζω στην πόλη μου» διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με καταστήματα της πόλη του Κιλκίς, για τις 1,2,3 και 4 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα μέτρο τόνωσης της αγοράς, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί από κοινού η οικονομική κρίση εμπόρων επαγγελματιών και καταναλωτών.
Επικοινωνιακό λάθος
Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με σύνθημα «Αγοράζω στην πόλη μου», από 1 έως 4 Ιουνίου, πήρε ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, για ένα εκπτωτικό τετραήμερο στον καταναλωτή από καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Μόνο που το σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιο για την πρωτοβουλία έφθασε στα γραφεία μας στις 1 Ιουνίου. Κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία προβολής της εξαιρετικής, κατά τα άλλα, πρωτοβουλίας, μέσω των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ενώ και στην ΠΡΩΙΝΗ το προλάβαμε κατά το… ήμισυ.Κρίμα!
Το φιλότιμο στο νοσοκομείο
Το πρόβλημα που καταγράψαμε, με την καθυστέρηση σύνταξης των καταστάσεων πληρωμών, εξ αιτίας των σοβαρών ελλείψεων διοικητικού προσωπικού, λύθηκε με το φιλότιμο των εργαζομένων, στο οποίο απευθύνθηκε ο αναπληρωτής διοικητής κ. Καρανικόλας, οι παροτρύνσεις και οι «πιέσεις» του οποίου βρήκαν ανταπόκριση στους εργαζομένους.
***
Το γεγονός αυτό φανερώνει, πως όταν θέλουμε μπορούμε! Και αξίζει όλοι μας να «βάλλουμε πλάτη», με λίγη δουλειά παραπάνω, με καλύτερη οργάνωση και συντονισμό, με μεράκι και φιλότιμο.
Όχι για να καλύψουμε τα λάθη και τις αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, που οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού, αλλά για να σώσουμε ό,τι μπορούμε σ’ αυτόν τον τόπο, για να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας.
Είναι σωστός και δικαιολογημένος ο θυμός μας, η αγανάκτησή μας. Αλλά μαζί μ’ αυτήν ας κάνουμε ο καθένας και σωστά τη δουλειά μας, ας ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, ίσως και τον εφησυχασμό και την αδράνεια των τόσων χρόνων.
Γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως χθες…
Απάντηση Φλωρίδη σε ...Σαμαρά
Ιδού όμως τι υπενθυμίζει ο ημέτερος Γιώργος Φλωριδης, σε πρόσφατη εκδήλωση πολιτικού διαλόγου: “ ...η πρώτη πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004 ήταν να μειώσει δραματικά τους φόρους στις επιχειρήσεις. Εξίσου δραματικά μειώθηκαν και οι επενδύσεις στην Ελλάδα και αυξήθηκε η αποθεματοποίηση και η έξοδος των χρημάτων όλων όσων κέρδιζαν από την Ελλάδα...”
Είπαμε, είναι κοντή η μνήμη στην Ελλάδα. Και θυμάται είτε όσα συμφέρουν ειτε όσα επιβάλλουν οι ιδεοληψίες μας.