Συνάντηση με μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπροσώπους των 15μελών συμβουλίων μαθητών και τους διευθυντές του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου και του 3ου ΓΕΛ Ευόσμου είχε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Συναντήσεις και αντιδράσεις για την ένταξη του 6ου Γυμνασίου & 3ου ΓΕΛ Ευόσμου στο ΔΗΜ.Ω.Σ.
Σημαντική έκκληση από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν αναμένονται εξελίξεις για το κουρδικό ζήτημα
Το τουρκικό φιλοκουρδικό κόμμα δήλωσε σήμερα ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο φυλακισμένος ηγέτης της μαχητικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), θα απευθύνει σύντομα μια «ιστορική έκκληση», εν μέσω πολιτικών προσπαθειών για την επίλυση της μακρόχρονης σύγκρουσης με το τουρκικό κράτος.
Γαλλία: Υψηλός ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα στους μη καπνιστές λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με νέα μελέτη
Η ατμοσφαιρική ρύπανση, ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Ασία, φαίνεται να είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν την επικράτηση του αδενοκαρκινώματος, το οποίο έχει καταστεί ο πιο συχνός τύπος καρκίνου του πνεύμονα στον κόσμο, ιδίως μεταξύ των μη καπνιστών, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Κρεμλίνο: Οι δηλώσεις του Τραμπ δείχνουν ότι η Ουκρανία πρέπει να πληρώσει για την αμερικανική βοήθεια
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχόλια του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πρόθεση της Ουκρανίας να προμηθεύσει την Ουάσινγκτον με σπάνιες γαίες δείχνουν ότι ζητάει από το Κίεβο να πληρώσει για την αμερικανική βοήθεια, αντί να την λαμβάνει δωρεάν.
Η αναγέννηση της βουβαλοτροφίας στην Ελλάδα: Τα ευρήματα του «Quality Bubalis»
Η βουβαλοτροφία εξελίσσεται σε δυναμικό κλάδο της ελληνικής ζωικής παραγωγής. Με την σταδιακή εγκατάλειψη της εκτροφής να έχει παρέλθει, οι προοπτικές διείσδυσης των σχετικών προϊόντων στην αγορά καταγράφονται εξαιρετικά σημαντικές (key001), καθώς όπως αποδείχθηκε από το ερευνητικό έργο «Quality Bubalis», το κρέας και γάλα του βούβαλου είναι ανώτερης ποιότητας και με εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά.
Απομάκρυνση 180 τόνων βενθικών απορριμμάτων από τις ελληνικές θάλασσες μέσω του προγράμματος Fishing for Litter
Περισσότεροι από 180 τόνοι βενθικών απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από τις ελληνικές θάλασσες τα τελευταία έξι χρόνια μέσα από το πρόγραμμα «Fishing for Litter» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.
Ο καρκίνος: Μια ιάσιμη νόσος όταν διαγιγνώσκεται έγκαιρα
Το μήνυμα ότι ο καρκίνος είναι πλέον μια νόσος με μεγάλο ποσοστό ίασης, όταν διαγιγνώσκεται έγκαιρα δόθηκε σήμερα σε ενημερωτική δράση που διοργάνωσε το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στον σταθμό «Αγία Σοφία» του μετρό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Δε μας προστατεύει κανείς
Γράφει ο Γιάννης Αλίρης.
Μήπως στην έβδομη 10ετία της ζωής μου δεν μπορώ να σκεφτώ λογικά και σύγχρονα;
Σύλληψη από τους αστυνομικούς της Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κιλκίς για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθη χθες (3 Φεβρουαρίου 2025) άτομο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Τα μικρά της Δ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ζωντάνεψαν τα γραφεία των ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, τα γραφεία μας γέμισαν ζωντάνια με την επίσκεψη 40 μαθητριών και μαθητών της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους μας και έμαθαν από κοντά τη διαδικασία εκτύπωσης μιας εφημερίδας.