espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 4:22:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:18

Ενημέρωση στην Κολχίδα

kolxidaΜε την υποστήριξη του Δημάρχου Κιλκίς κ. Βαγγέλη Μπαλάσκα συνεχίζονται οι προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις σε οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, από μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:18

Μόνος υποψήφιος ο κ. Ανανίκας

Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί τελικά η διαδικασία ανάδειξης Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, αφού δεν κατέστη δυνατή η εκλογή κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:17

Αποκαλυπτήρια προτομής

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 09:00 στο Στρατόπεδο «ΚΑΜΠΑΝΗ» στο ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιήθηκε τελετή αποκαλυπτηρίων  προτομής του Ανθυπασπιστή (ΜΧ) Κούντζα Πρόδρομου, που απεβίωσε την 29 Ιουλίου 2010, συνεπεία  τροχαίου ατυχήματος επί της Εγνατίας Οδού, ενώ διατελούσε σε διατεταγμένη υπηρεσία.
dimokratiki_simmaxiaΑνακοινώθηκαν από τη Δημοκρατική Συμμαχία τα ονόματα των 30 πρώτων στελεχών που συγκροτούν την ομάδα πρωτοβουλίας στο ν. Κιλκίς. Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται στελέχη πρώτης γραμμής παρότι συζητήθηκε η ενδεχόμενη ένταξη σημαινόντων στελεχών που πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή και κυρίως δραστηριοποιούνται στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:14

Μικρογλυπτική του Βασίλη Παυλή

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρω-πού’’ της ΤΕΧΝΗΣ, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης μικρογλυπτικής ‘’Αγγεία’’ του Βασίλη Παυλή.
Αναφερόμενη στη γλυπτική του Βασίλη Παυλή, η ιστορικός Τέχνης Κάτια Κιλεσοπούλου, λέει μεταξύ άλλων τα εξής:
konstantinidis_theodosisΟι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιάννης Ζιώγας και Τιμοθέα Ρακιτζή, τόνισαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης (24/2) του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την ανάγκη δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα από ένα κανονισμό λειτουργίας που θα δίνει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς φορείς, στα κινήματα, στις μικρές παρατάξεις, να παρεμβαίνουν στα μεγάλα ζητήματα για τα οποία καλείται η Περιφέρεια να πάρει αποφάσεις.
draganidis«Μετά το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού Ασπρου, την εγκατάλειψη του Καρναβαλιού από πλευράς της Δημοτικής Αρχής Παιονίας και το πιθανό κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου την επόμενη χρονιά, νέο κρούσμα ήρθε να προστεθεί στην κατεύθυνση της απομόνωσης των χωριών μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Παιονίας και επικεφαλής παράταξης, Χρήστος Δραγανίδης.
Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 21:05

Νίκος ΣΙάνας: Η μεγάλη φυγή στην Ευρώπη

sianasΣτα μέσα του 20ου αιώνα η μετανάστευση των Ελλήνων αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, με προορισμό τώρα, και χώρες της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής μετανάστευσης, στο αρχικό της στάδιο, η προσωρινή εγκατάσταση και οι συχνές επιστροφές στην Ελλάδα. Κυριότερες χώρες προορισμού η Δυτική Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Σουηδία.
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 22:03

Μόλις δει και την πράξη

floridisΣτο ράδιο Αθήνα 9,84 και με τους δημοσιογράφους Άγελο Μόσχοβα και Γιάννη Λοβέρδο μιλούσε τη Δευτέρα ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης.
Ιδού η κατάληξη της συνέντευξης και  απάντηση που έδωσε στην ερώτηση: Βλέπω σήμερα τον κύριο Ρόβλια, ο οποίος λέει ότι η κυβέρνηση θα ρίξει 12 δις στην αγορά το 2011.
Γ. Φλωρίδης: Είμαι ευτυχής όταν τα ακούω αυτά και θα είμαι περισσότερο ευτυχής όταν τα δω να γίνονται.

Κι ακόμα ευτυχέστεροι θα γίνουν έμποροι και καταναλωτές, λέμε εμείς.
Το βέβαιο είναι πως ο Γιώργος Φλωρίδης είναι κυριολεκτικά …ανάρπαστος από τα αθηναϊκά μμε και δεν είναι μόνο επειδή διετέλεσε υπουργός.
Γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι των Αθηνών ότι ο ημέτερος βουλευτής είναι από τους λίγους πολιτικούς σήμερα που επιμένουν να σκέφτονται, να παράγουν πολιτικές προτάσεις και κυρίως να δείχνουν δρόμους εξόδου από την κρίση.
Τώρα αν εισακούεται από εκείνους που όφειλαν να έχουν αυτιά για να ακούνε, ε, αυτό θα το γράψει η Ιστορία.
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 22:03

Ας το ξανασκεφτούν

Έχουμε την εντύπωση πως κάτι στραβό συμβαίνει στην περιοχή Μικροκάμπου – Ανθοφύτου-Ν. Αγιονερίου – Παλιού Αγιονερίου σχετικά με την κατανομή εργασίας των αγροτικών γιατρών.
Διότι αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά λογική εξήγηση, το Νέο Αγιονέρι, το μεγαλύτερο δηλαδή χωριό και έδρα του δεύτερου αγροτικού γιατρού μένει πια με γιατρό μόλις δυο μέρες την εβδομάδα, ενώ συχνά οι δυο γίνονται μια ημέρα.
Το γεγονός συνδέεται με την επίσκεψη επί τρεις μέρες της γιατρού του Ν. Αγιονερίου στα άλλα  χωριά προκειμένου να καλύψει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, διότι ο αγροτικός του Μικροκάμπου δεν μπορεί λόγω κάποιων προβλημάτων που υπήρξαν με το ΙΚΑ.
Επειδή για το θέμα αυτό, της κατανομής εργασίας των γιατρών δηλαδή, λέγονται και ακούονται πολλά και μη ιατρικά (χωρίς καμιά ευθύνη των γιατρών, τονίζουμε) μήπως όσοι αποφάσισαν σχετικά πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Πριν τους πάρουν με τις πέτρες, εννοείται.