espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 6:57:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 12:50

Χρήστος Ανδρεανίδης : Φτάνει Πια !!

andreanidisΣτην διάρκεια των ετών που διανύουμε αποδείχθηκε ότι κοινωνική πολιτική δεν γίνεται με δανεικά. Μοιρολατρικά αποδεχτήκαμε την παράδοσή μας στους δανειστές μας, τους κερδοσκόπους και τους απατεώνες του καπιταλιστικού συστήματος.
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 12:33

Ο Εθνάρχης εμπνέει και σήμερα

Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα  Κυριακή και ώρα 11:00 του 2010 πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης   «Δημήτριος Ε. Οικονόμου », η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος  Κ. Βενιζέλος».
gaskΜε πρωταγωνιστές τους αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς, έγινε με μεγάλη επιτυχία την  Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στο Κιλκίς το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου για μαθητές και μαθήτριες Β’θμιας εκπαίδευσης, που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του νομού Κιλκίς.
kourtzanidisΣε λίγες μέρες τελειώνει η θητεία μου στο  Δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου Ευρωπού και επίσης στις 31/12/2010 παύει να υφίσταται ως διοικητική μονάδα αυτοδιοίκησης ο Δήμος Ευρωπού. Όπως είναι γνωστό σε όλους σας, στα πλαίσια της νέας αρχιτεκτονικής της αυτοδιοίκησης και του σχεδίου «Καλλικράτης»  από 01/01/2011 ως αυτοδιοικητικός θεσμός στη περιοχή μας θα λειτουργεί πλέον ο Δήμος Παιονίας, που προήλθε από τη συνένωση των Δήμων Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως, Ευρωπού, Γουμενίσσης και τη Κοινότητα Λιβαδίων.
parastatidis«Αξιόπιστο και ρεαλιστικό» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής για τον προϋπολογισμό του 2011, όπου  μεταξύ των άλλων τόνισε:
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 12:23

Μουσική παιδεία για τη νέα γενιά

polykastroΤο Δημοτικό Ωδείο Πολυκάστρου, το μοναδικό σε όλο το Νομό Κιλκίς,  λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2007, ανοίγοντας τις πύλες του για να υποδεχθεί όσους δημότες αλλά και κατοίκους του Δήμου μας θέλουν να βάλουν τη μουσική, το τραγούδι και το χορό στη ζωή τους. Η δημιουργία και λειτουργία του δημοτικού ωδείου ήταν μια βασική προεκλογική μας δέσμευση και η υλοποίησή της μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους ως διοίκηση.  
Με εορταστικά αφιερώματα σε πανέμορφα χωριά της Ελλάδας γιορτάζει τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  η «Κυριακή στο χωριό», της ΕΤ3 συνεχίζοντας τα ταξίδια της στην περιφέρεια.  
kourtzanidisΑπολογισμό του πλούσιου έργου της τετραετίας του έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού ο δήμαρχος Ευθύμης Κουρτζανίδης, τον οποίο ο «Καλλικράτης» έθεσε εκτός Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να φτωχύνει ο θεσμός για το νομό μας.
Στο κλείσιμο αυτής της γόνιμης Αυτοδιοικητικής διαδρομής ο κ. Κουρτζανίδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον στήριξαν, αλλά δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει και τους συμβούλους της μειοψηφίας, και ιδιαίτερα τον πρώην δήμαρχο, Γιώργο Γίτσο, για το θετικό τους ρόλο.
Αυτοδιοικητικός πολιτισμός…
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 18:05

Φωτίζουν τη Ζωή

Πολλές φορές αναφερθήκαμε στην εθνοφελή δράση του Ευπατρίδη στρατηγού Δημήτρη Οικονόμου. Το επιβλητικό και πανέμορφο συνάμα κτήριο της Βιβλιοθήκης στην Αξιούπολη που ανεγέρθηκε με δαπάνη του στρατηγού ευεργέτη αποτελεί αοίδιμο υπενθύμιση της κοινωφελούς προσφοράς του.
Συναφής είναι και η τελευταία χειρονομία του στρατηγού. Μέλος ών του παραρτήματος Αξιούπολης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραχώρησε αίθουσα της Βιβλιοθήκης για τη στέγαση του παραρτήματος ώστε να υποβοηθηθεί το έργο και η παρουσία του στην Μακεδονία.
Εύγε στον Ευπατρίδη στρατηγό και στη πανάξια συνοδοιπόρο του στην ζωή και στην κοινωνική προσφορά Άννα Οικονόμου.
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 18:04

Εθνικές επιδόσεις

Το καταφέραμε κι αυτό. Αφού κατακτήσαμε την ..ουρά μεταξύ των χωρών της πάλαι ποτέ Δυτικής Ευρώπης σε όλα τα οικονομικούς δείκτες, τώρα μια μια μας ξεπερνούν και οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης που εντάχθηκαν πριν λίγα χρόνια στην ΕΕ.
Τελευταίο κατόρθωμα: Η Ελλάδα υπολείπεται σε εξαγωγές και της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας! Στην ΕΕ των 27 κατέχει την 22η θέση. Ακόμα λίγο και θα μας ξεπεράσουν Σλοβακία, Σλοβενία, Κύπρος, Μάλτα…