espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 6:53:22 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:34

Ανεξήγητη έπαρση

Προφανώς η Μητρόπολη Κιλκίς υπό τη νέα διοίκησή της δεν διακρίνεται για το σεβασμό της στο ρόλο του τοπικού τύπου. Και διακατεχόμενη από μια ανεξήγητη έπαρση επιλέγει να απαντά στα δημοσιεύματά μας  μέσω της τεθλασμένης οδού.
Σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ και των ΕΙΔΗΣΕΩΝ αναφερθήκαμε στην κατάργηση του εκκλησιαστικού λυκείου, στην ελλιπή υπεράσπισή του   και σε ένα ιστορικό της λειτουργίας του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα romfea.gr.
Η μητρόπολη Κιλκίς λοιπόν αγνόησε εμάς, απέστειλε απάντηση στην ιστοσελίδα και στη συνέχεια κοινοποίησε σε εμάς το κείμενο της ιστοσελίδας με το δικό μας ρεπορτάζ και την απάντηση της.
Επειδή η μητρόπολη Κιλκίς δεν μας είχε συνηθίσει σε παρόμοιες απρέπειες εκφράζουμε τη λύπη μας για τα επικρατούντα νέα ήθη.
Οίκοθεν νοείται, ότι αν η μητρόπολη επιθυμεί να γίνει γνωστή η θέση της μέσω των εφημερίδων μας οφείλει να την αποστέλλει σε εμάς.
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:34

Ο Αντώνης φορτσάρει...

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Αντώνης Μανουσαρίδης ενόψει των εκλογών στη Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΟΔΕ.
Κυριολεκτικα έγει”οργωσει” το νομός επισκεπτόμενος τις κομματικές οργανώσεις, συζητώντας με μέλη και φίλους της Ν.Δ. προβάλλοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του για τη λειτουργία του οργάνου.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και δοθεί η επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα, πέντε είναι οι υποψηφιότητες για το δημαρχιακό θώκο του Κιλκίς. Ο συνωστισμός υποψηφίων είναι δηλωτικός και της ιδιομορφίας των φετεινών εκλογών καθώς θα είναι οι πρώτες στο «Καλλικράτειο» περιβάλλον με τους δυο μεγάλους δήμους του νομού, σε ένα περιβάλλον δηλαδή που θα δοκιμαστούν πρώτη φορά ακόμα και δήμαρχοι που έχουν κερδίσει προγενέστερες εκλογές σε ελάσσονες δημοτικές περιφέρειες. Ο κ. Δημήτριος Τερζίδης παρότι δεν το δήλωσε επισήμως πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στηριζόμενος στην υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και την πιθανολογούμενη συνεργασία του με τις δυνάμεις του ΣΥΝ.
metalikoΟύτε το καφέ μας δεν προλάβαμε να πιούμε το πρωί της Πέμπτης και η αυλή των εφημερίδων μας αντήχησε από τις παιδικές φωνές των επισκεπτών μας. Ογδόντα μαθητές από την β’ τη δ’ και την στ’ τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στο καταπράσινο Μεταλλικό, μαζί με τις δασκάλες τους κυρίες Ευθυμία Παπαδοπούλου, Παρασκευή Θεοδωρίδου, Θεοδώρα Αναστασιάδου, Ευστρατία Μακρή και Βαρβάρα Πεχλιβανίδου   κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις των εφημερίδων μας. Ευλογία Θεού η παρουσία τους καθώς τα λαμπερά παιδικά πρόσωπα και η αθωότητα που εκπέμπουν δημιουργούν  ευφρόσυνη διάθεση κι εμείς προσπαθήσαμε να ανταποδώσουμε  με ενημέρωση.
pontosΕνεργή παρουσία είχε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην πόλη του Κιλκίς, την οποία και εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Διοικητής, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Αξιωματικών  –  Οπλιτών και τιμητικό άγημα 18 ανδρών. Συγκεκριμένα, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του ΚΙΛΚΙΣ, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Οθωμανικής κατοχής και πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συγγραφέα κ. Τέλη Κωνσταντινίδη.
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:30

Επίσκεψη μαθητών στο Πάϊκο

paikoΜαθητές του δημοτικού σχολείου Πεύκων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν  την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Γουμένισσας. Oι μαθητές ενημερώθηκαν από υπαλλήλους του Δασαρχείου Γουμένισσας στο κέντρο νεότητας Γρίβας και στην συνέχεια περπάτησαν το δασικό μονοπάτι Πριματάρι – Στραβοπόταμος και κατέληξαν στον οργανωμένο χώρο δασικής αναψυχής  Στραβοποτάμου, όπου πέρασαν μια φανταστική μέρα μέσα στο δάσος, απολαμβάνοντας την ζεστή φιλοξενία των δασικών υπαλλήλων.
poeΕίμαι βαθύτατα συγκινημένος και νιώθω δέος από τη σημερινή συγκέντρωση, με τα λάβαρα των προγόνων μας να κυματίζουν περήφανα, εδώ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, την πρωτεύουσα του απόδημου Ελληνισμού, την πόλη που στις αρχές του περασμένου αιώνα άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες μας, που διασωθήκαν από τη μανία των Οθωμανών. Μία συγκέντρωση-προσκλητήριο, με πολλούς αποδέκτες, που διοργανώνει εδώ και χρόνια η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, αλλά και για να θυμίσει σε όλους ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουμε ελλειμματική ιστορική μνήμη, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Η παρουσία σας εδώ είναι μία ακόμα αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που θέλουν να ξεχάσουμε...
Συνάντηση με το  βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Σουηδίας, Νίκο Παπαδόπουλο, είχαν την περασμένη Τρίτη στις 18 του Μάη, στη Θεσσαλονίκη οι Κώστας Ξανθόπουλος και Θανάσης Λαβασάς από τους «Αργοναύτες» Kιλκίς, Νίκος Αμοιρίδης από το Σύλλογο της Επταλόφου και ο Νίκος Κωνσταντινίδης από τον ποντιακό Σύλλογο Χωρυγίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των παραπάνω Ποντιακών Συλλόγων, για την απόφαση που πήρε το σουηδικό κοινοβούλιο, σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την οθωμανική Τουρκία.
Όταν ο άνθρωπος ενεργεί υπεύθυνα, ωφελείται ο ίδιος, γιατί εκτελεί τα καθήκοντα του σωστά και το κοινωνικό σύνολο τον ανταμείβει ανάλογα, ωφελείται και η ίδια η κοινωνία γιατί από την υπεύθυνη εκπλήρωση των ανθρώπινων υποχρεώσεων εξαρτάται και η εύρυθμη λειτουργία της. Όταν όμως εκλείπει η συναίσθηση της ευθύνης από την ατομική πράξη, τότε ο άνθρωπος στρέφεται εναντίον του συνόλου, υποτάσσει το κοινό καλό στο ατομικό και προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στους άλλους. Αναφανδόν, βλέποντας κανείς την καθημαγμένη παντί τομέα Ελλάδα σήμερα, δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθεί τις πταίει που επτωχεύσαμεν…
Αγαπητοί Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες σε λίγες ημέρες καλείστε να εκλέξετε τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος μας στον ακριτικό νομό Κιλκίς. Το κόμμα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας του, αφού διάφορα στελέχη του τα τελευταία χρόνια συμπεριφέρθηκαν και πλήγωσαν με τον χειρότερο τρόπο την παράταξη και κατ’ επέκταση, και την ίδια την πατρίδα μας. Βρίσκομαι στη πρώτη γραμμή της μάχης με τη ΝΔ γιατί  χρόνια πιστεύω  ότι το μεγάλο κόμμα μας εκπροσωπεί γνήσιες λαϊκές, πατριωτικές και κοινωνικές ευαισθησίες, και ότι είναι κληρονόμος εκείνων των δυνάμεων που έδωσαν σκληρές μάχες για μια εθνικά περήφανη  και ισχυρή Ελλάδα.