espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 9:29:24 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:52

Τέσσερις στους 70!

Έπρεπε να είναι παρόντες και οι τρεις βουλευτές. Ίσως να είχε οριστεί άλλη μέρα η συνεδρίαση της ΤΕΔΚ. Καμιά διαβούλευση και κανένας διάλογος για τον «Καλλικράτη»  Ευθύνες έχει και η Ν.Δ. που τρία χρόνια δεν τον προχώρησε. Μεταρρύθμιση χωρίς πόρους θα είναι προβληματική. Να μην διανοηθεί κανένας να κλείσει το νοσοκομείο Γουμένισσας.
Αυτά είναι τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ την Πέμπτη.
Και αναφορικά με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση εξέτασε τον προβληματισμό του: Είναι δυνατόν ο ν. Κιλκίς σε σύνολο 70 περιφερειακών συμβούλων να έχει τέσσερις συμβούλους; Αναρωτήθηκε ο κ. Μπαλάσκας.
Και στην αγωνία του αυτή ίσως κρύβεται και η τελική του θέση για την επιλογή του ενόψει του Οκτώβρη.
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:52

Στο λαιμό…

Μην πάτε να φάτε το Νοσοκομείο Γουμένισσας. Θα σας σταθεί στο λαιμό! προειδοποίησε ο γιατρός Νίκος Καπουτσής στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ την Πέμπτη.
Να τους σταθεί, αλλά καλό θα είναι την προειδοποίηση να την κοινοποιήσει στην Αθήνα ο Νίκος Καπουτσής. Εκεί θα γίνει το μεγάλο παζάρι.
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:52

Εκ των υστέρων

Παρών ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη για τον «Καλλικράτη», αλλά μίλησε εκ των υστέρων και χωρίς να τοποθετηθεί. Ήταν ο Κυριάκος Αναστασιάδης που χαιρέτισε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΙΟΚ στη θέση του γραμματέα της Ν.Ε Λεωνίδα Δημητριάδη που απουσίαζε λόγω σπουδαίου προσωπικού κωλύμματος.
Πάντως η παρουσία Αναστασιάδη δεν σήμαινε και διατύπωση θέσης για τον «Καλλικράτη». Και κυρίως αυτό ήθελαν οι αυτοδιοικητικοί του νομού.
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:51

Βιαστικός ο δήμαρχος..

Το κτήριο της Νομαρχίας να γίνει (στεγάσει) το νέο Δημαρχείο του Κιλκίς, πρότεινε ο Κώστας Παπαδόπουλος στην ίδια συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της  ΤΕΔΚ.
Και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης έσπευσε να χαιρετίσει: Ευχαριστώ Κώστα!
Θεσμικά καλά έκανε και ευχαρίστησε. Αλλά επί του προσωπικού ενδεχομένως να βιάστηκε. Διότι δίπλα του και απέναντι υπήρχαν κάμποσοι μουστερήδες.
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι η ΠΡΩΙΝΗ δεν κυκλοφόρησε το Σάββατο 1 Μαίου διότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μας εξέδωσαν ανακοίνωση πως ανήμερα Πρωτομαγιάς δεν θα κυκλοφορήσει καμιά εφημερίδα πανελλαδικά.
Γι’ αυτό και οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν το Σάββατο ήταν οι κυριακάτικες.
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:50

Δική τους και η ευθύνη

Πανελλαδικώς ρεζίλι έγινε το Κιλκίς με την άθλια ιστορία της (μη ) ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Οι πρώτοι πριν λίγα χρόνια καταντήσαμε τελευταίοι και πριν λίγες ημέρες η ίδια η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεθεί ο κωδικός από τις ενώσεις μας αφού αποδείχτηκαν ανεπαρκείς να διεκπεραιώσουν το έργο από το οποίο εξαρτάται η έγκαιρη πληρωμή των αποζημιώσεών τους.
Δυο χρόνια τώρα στις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς τα σιτάρια των παραγωγών παραμένουν απούλητα χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι παραγωγοί γιατί δεν πωλείται το προϊόν τους και που πηγαίνουν τα χρήματα των σταριών που πουλήθηκαν χωρίς να ενημερωθούν.
Τις προάλλες έγιναν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση. Και οι εσωκομματικές σκοπιμότητες της νέας τάξης πραγμάτων επέβαλαν στην τοπική Νέα Δημοκρατία να επανεκλέξει πρόεδρο τον κ. Χαράλαμπο Παυλίδη. Γνωστού όντος ότι πολιτικά σε αυτήν πρόσκειται η συντριπτική πλειοψηφία των εφτά μελών της νέας διοίκησης.
Δικαίωμά της. Αλλά να γνωρίζει ότι φέρει επίσης εξ ολοκλήρου την (πολιτική) ευθύνη για όσα καλά ή στραβά θα ξημερώσουν στην πολύπαθη οργάνωση.
kedkeΣύσσωμη η Δημοτική αρχή, μπήκε από την Δευτέρα στην μάχη για την διεκδίκηση της έδρας του νέου Δήμου, στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) στην Αθήνα. Η απόφαση που έχει παρθεί είναι η διεκδίκηση της έδρας στη Γουμένισσα. Σε αντίθετη περίπτωση, η Δημοτική αρχή αποφάσισε να ζητηθεί η δημιουργία ανεξάρτητου τρίτου Δήμου στο Νομό Κιλκίς, που θα συμπεριλαμβάνει τα όρια του Δήμου Γουμένισσας και της Κοινότητας Λιβαδίων. Η γραμμή διεκδίκησης θα είναι η ορεινότητα της περιοχής και οι διαφορικοί αναπτυξιακοί στόχοι βάσει αυτής.
paulidis_xaralamposΗ προεδρία είχε κριθεί δυο ημέρες πριν την Παρασκευή, όταν και συγκλήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς. Τότε σε ταβέρνα  του Καμπάνη διαμηνύθηκε αρμοδίως στην ομάδα της τετράδας Λασκάκη ότι η βούληση της “νέας τάξης πραγμάτων”  στη Ν.Δ - όχι κατ’ ανάγκην της επισημης ΝΟΔΕ- είναι να εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Παυλίδης. Παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις η εν λόγω «βούληση»  πέρασε και την Παρασκευή ο Γ. Λασκάκης ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παυλίδη και έτσι εκλέχτηκε για δεύτερη φορά πρόεδρος της οργάνωσης, υπερισχύοντας με τέσσερις ψήφους (Παυλίδης, Υφαντίδης, Ούλιου, Λασκάκης) έναντι τριών που έλαβε ο ανθυποψήφιος Μιχάλης Κεσίδης (Κεσίδης, Αδαμίδης, Ιασωνίδης).
kiltidisΟ βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Επειδή ουδέποτε κλήθηκα από κυβερνητικό ή αυτοδιοικητικό φορέα να εκφράσω την άποψή μου και τις θέσεις μου για τη νέα αυτοδιοικητική δομή (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), θεωρώ χρέος μου να γνωστοποιήσω τις θέσεις – προτάσεις που κατέθεσα στο κόμμα μου.» Η όποια μεταρρύθμιση στον αυτοδιοικητικό χάρτη θα πρέπει να έχει μεσομακροπρόθεσμο στόχο, τουλάχιστον 20ετίας. Προφανώς η ταχύτατη ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών στις συγκοινωνίες και επικοινωνίες, όπως και η νέα ανθρωπογεωγραφία στην χώρα μας, επιβάλουν να θεσπισθεί ένα νέο πλαίσιο αυτοδιοίκησης.
oikogeneiakes_sxeseisΚαθήλωσε το κοινό η ψυχολόγος και σύμβουλος οικογενειακών σχέσεων κα Τένια Μακρή, στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στον Κήπο Κιλκίς. Το θέμα της ομιλίας της κας Μακρή ήταν: «Οικογενειακές σχέσεις: ενός κακού μύρια έπονται» και για περισσότερο από μιάμιση ώρα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε από νωρίς την αίθουσα του Κήπου. Με την γνωστή γλυκύτητα που την χαρακτηρίζει αλλά ταυτόχρονα με την γνώση, τον μεστό, κατανοητό λόγο και την πολύχρονη εμπειρία της σαν  οικογενειακός σύμβουλος μίλησε, ανέλυσε,  ανέφερε παραδείγματα και παραπομπές από το καινούργιο της βιβλίο, για το ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον και ανεξάντλητο θέμα των σχέσεων του ζευγαριού, ενώ στο τέλος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.