espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 7:33:41 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:46

Ένας φίλος….

Ϋστερα από πολλούς μήνες είδα τον φίλο Γιάννη Τσογγίδη τυχαία στο δρόμο. Στο …λεπτό είπαμε δυο λόγια καθώς βιαζόμουν να  φύγω λόγω επείγουσας εργασίας. Και αργότερα σκέφτηκα πόσο λείπει από το δημόσιο διάλογο ο λόγος του. Τώρα μάλιστα που η Νέα Δημοκρατία, ύστερα από την εκλογική συντριβή της, χρειάζεται πολιτικά πρόσωπα που να σκέφτονται.
Με τον Τσογγίδη γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια, αν και εκείνος λόγω των σπουδών του στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα δεν είχε τόσο πολύ χρόνο για να ασχοληθεί με τα του Συλλόγου Φοιτητών ν. Κιλκίς, όπου στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια πρωταγωνιστούσαμε, όπως ήταν φυσικό, οι φοιτητές στο Αριστοτέλειο.
Οι μνήμονες αναγνώστες θα θυμούνται επίσης ότι με τον Γιάννη «σφαχτήκαμε» κατά εποχές. Το έγραψα όμως παλαιότερα και σε κάθε ευκαιρία θα το επαναλαμβάνω: Είναι από εκείνους τους Γαλάζιους - να το πω: δεξιούς;- που επιμένουν να σκέφτονται πολιτικά. Και είτε διαφωνείς μαζί του είτε συμφωνείς, υποχρεωτικά σέβεσαι τις απόψεις του.
Να είσαι πάντα καλά Γιάννη…

Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία επιλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος και η υπουργός Εξωτερικών της Ένωσης.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη του Κιλκίς και του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών οργάνωσε το ΚΚΕ στο Κιλκίς, την περασμένη Τετάρτη. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 5.30μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, κοντά στις Δίδυμες Καπναποθήκες, από εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ.

Η επιφυλακτικότητα του ιατρικού κόσμου στο εμβόλιο κατά της νέας γρίπης αποτυπώνεται και στην πορεία του σχετικού προγράμματος που ξεκίνησε από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Από το μεσημέρι της Δευτέρας και από το σύνολο των 100 περίπου ιατρών του ιδρύματος εμβολιάστηκαν μέχρι την Παρασκευή χθες περί τους 35. Πάντως σε επικοινωνία μας με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) κ. Διαλεχτή Ζωτάκη, η πρόεδρος ήταν κατηγορηματική ως προς την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά το πρόγραμμα που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Ν. Κιλκίς (PALSO) συγχαίρουν τους μαθητές που πέτυχαν στις εξετάσεις EDEXCEL και PALSO και τους εύχονται πάντα επιτυχίες.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:33

Κικίρη Μαρία : Περί αναζητήσεως

Η ανοικείωση των ανθρώπων με την εσωτερική αναζήτηση, εκδηλώνεται κραυγαλέα στο πλαίσιο της καθημερινότητας. Είμαστε θεατές μιας συνεχώς επαναλαμβανόμενης σκηνής του ίδιου έργου, επ΄ αορίστων παραστάσεων. Αν και μεταβάλλονται πρόσωπα και καταστάσεις παρά τούδε το έργο παραμένει αναλλοίωτο, κοινότοπο, επικίνδυνο, καθώς στα άψυχα σεντούκια της ρουτίνας πνίγουμε τις πιο δραστήριες κινήσεις της ψυχής μας.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:32

Θεμελιώνεται το Φιλοξενείο

Σε οικόπεδο κοντά στον Ι. Ναό της Παναγίας στο Κιλκίς , θεμελιώνεται την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου  από τον Νομάρχη Ευάγγελο Μπαλάσκα ένα από τα σημαντικότερα έργα κοινωνικής υποδομής στο νομό. Το Φιλοξενείο για την προσωρινή  στέγαση σε περιστάσεις ανάγκης παιδιών με ειδικές ανάγκες. Το έργο έχει φορέα διαχείρισης το Σύλλογο γονέων των παιδιών με ειδικές ανάγκες και συνολικά η κατασκευή του θα απαιτήσει περισσότερα από 350.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται και από δημόσιες πιστώσεις και από ιδιωτικές δωρεές.

Συλλαλητήριο για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οργανώνει στο Κιλκίς το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας μια σειρά θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Κιλκίς αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι-ες βρίσκονται σήμερα σε μια θύελλα επιθέσεων από την εργοδοσία και της κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, δηλ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των υποζύγιων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Στη μεγάλη "μάχη" του διεθνούς μαραθωνίου δρόμου της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ θα μπει αυτή την Κυριακή ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο 25χρονος αθλητής ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία του στη Βοστόνη, όπου διαμένει και εργάζεται σαν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και δηλώνει έτοιμος να τρέξει γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά τον αγώνα των 42,125 χιλιομέτρων της μαραθώνιας διαδρομής.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:27

Σουηδικό μοντέλο

Η Σουηδική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επέμβει για να διασώσει την Saab από χρεωκοπία. 
Η υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Maud Olofsson κατηγόρησε την ιδιοκτήτρια της Saab, General Motors, για εγκατάλειψη της Σουηδικής εταιρίας. Και αρνήθηκε να κρατικοποιήσει τις ζημίες της, ενώ τα κέρδη ήταν αυστηρώς ιδιωτικοποιημένα!
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: "Οι ψηφοφόροι μου με επέλεξαν γιατί ήθελαν νηπιαγωγεία, αστυνομία και νοσοκομεία και όχι για ν’ αγοράζω ζημιογόνες αυτοκινητοβιομηχανίες".
Και πρόσθεσε: "Είμαι απογοητευμένη από την GM, γιατί εγκαταλείπει την Saab και μεταθέτει την ευθύνη στους Σουηδούς φορολογούμενους και αυτό είναι ανευθυνότητα."
Δεν είναι βλάκες οι Σουηδοί, 40 χρόνια σοσιαλιστές...

Θεόφιλος Γουλτίδης