Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Επίσκεψη Γ. Σούρλα στο δήμο Πολυκάστρου
Τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γεώργιο Σούρλα, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πολυκάστρου ο Δήμαρχος, Δημήτρης Σμυδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Πολυκάστρου ευχαρίστησε τον κ. Σούρλα για την αποδοχή της πρόσκλησης, επισήμανε τους δεσμούς φιλίας του με το Πολύκαστρο και τη θετική του συμβολή στην επίλυση προβλημάτων του Κέντρου Υγείας, το οποίο ο ίδιος είχε θεμελιώσει.
Εγινε ο τσιμενταύλακας μέχρι το διαχωριστή
Ολοκληρώθηκε τις ημέρες αυτές η κατασκευή του τσιμενταύλακα που οδηγεί μέχρι το διαχωριστή των πηγών του ρέματος Αγίας Παρασκευής-Καστανούσας, ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Μουριών, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια για τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αγροτών του δήμου, αφού ελαχιστοποιεί τις απώλειες νερού κατά τη μεταφορά του.
Άρωμα εκλογών
Αν διασώζονταν τα εκλογικά βιβλιάρια θα προτρέπαμε σιγά σιγά να τα
ξεσκονίσετε. Διότι οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως τέλος της
Άνοιξης θ’ ανοίξουν οι κάλπες.
Μετρήστε μαζί μας: Ξεσηκώθηκαν οι γιατροί για τις εφημερίες, υποσχέθηκε
και κλείνει νέο μισθολόγιο ο Αβραμόπουλος για τη νέα χρονιά.
Ενάντια στο Αμερικανάκι
Πήρε πόντους με τη στάση του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Σάββας Τσιτουρίδης. Και δεν εννοούμε πως έγινε δημοφιλέστερος στο Κιλκίς. Προφανώς εδώ όλοι θα του πούνε μπράβο που έβαλε στη θέση του το Αμερικανάκι, τον πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι.
Ανακουφισμένος
Μόνο που δεν πανηγύρισε με την αναβολή του «Καποδίστρια 2» ο Δήμαρχος Γαλλικού Γ. Θεοδωρίδης. Και γιατί να το κρύψει άλλωστε. Δεν θέλει μεγαλύτερους δήμους κι έχει το κουράγιο και το λέει.
Εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που κι αυτοί δεν θέλουν, αλλά ποιούν …διπλωματικότερη στάση.
Σου λένε, είτε διαφωνήσουμε είτε όχι, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Γιατί να πάμε κόντρα στο ρεύμα;
Ή μήπως δεν είναι έτσι;
Καλή αρχή…
Η βροχές των τελευταίων ημερών έφεραν τύχη στους αγρότες μας. Από τη
Δευτέρα αρχίζει μια περίοδος ενός μήνα περίπου όπου αναμένεται να πέσει
βροχή από ευρώ.
Η εξισωτική κατατίθεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από Δευτέρα
και μόλις αυτή κοπάσει θα έρθει η ώρα των επιδοτήσεων μέχρι το πρώτο
δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Κι αν όλα πάνε καλά ίσως μέσα στις γιορτές
πληρωθούν και τα στάρια.
Οι Γεωργιανοί κυρίως κυνήγησαν τους Έλληνες
«Θερμό» κλίμα με πρωταγωνιστή μάλιστα τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, επικράτησε
την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου της Ολομέλειας
της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Βαλένθια, που διήρκεσε
από την Παρασκευή 14 μέχρι και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008. Στην Ολομέλεια κλήθηκε να μιλήσει ο Πρόεδρος της Γεωργίας κ. Μιχαήλ
Σαακασβίλι, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά του Αυγούστου, δίνοντας
την δική του άποψη για την έκβαση των γεγονότων, καταχειροκρούμενος από
χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ,που ήταν παλαιά μέλη της Πρώην Σοβιετικής
Δημοκρατίας και όχι μόνο.
Δυο τάσεις και μια …ανακούφιση
Η αναβολή και η μετάθεση της υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης
στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις
στους αυτοδιοικητικούς του νομού. Δυο είναι οι κυρίαρχες τάσεις όπου
απεικονίζονται άλλωστε και οι κοινές πολιτικές θέσεις των εκφραστών
τους.
Οι δήμαρχοι που κινούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας εκφράζονται
επιφυλακτικά και συγκρατούν από τις εξελίξεις τη κυβερνητική βούληση
ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση, άσχετα αν λόγω οικονομικής κρίσης
είναι αναγκαία η ολιγόμηνη αναβολή της.
Επιχορήγηση ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες
Ξεκίνησε από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «Νέοι Και Επιχειρηματικότητα», που κατήρτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μετά από εισήγηση του διοικητή του Οργανισμού Γιώργου Βερναδάκη, με στόχο την προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που καταρτίζει ο ΟΑΕΔ μέσα στο 2008 και απευθύνεται σε 3.000 Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες ηλικίας 22-32 ετών.
Η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς πάει Θεσσαλονίκη για Παραμεθόριο
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, και να πλαισιώσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «ένταξη του Ν. Κιλκίς στις ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», την ίδια ημέρα στις 3:30 μ.μ. στη Θεσ/νίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).