Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Οι Γεωργιανοί κυρίως κυνήγησαν τους Έλληνες
«Θερμό» κλίμα με πρωταγωνιστή μάλιστα τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, επικράτησε
την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου της Ολομέλειας
της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Βαλένθια, που διήρκεσε
από την Παρασκευή 14 μέχρι και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008. Στην Ολομέλεια κλήθηκε να μιλήσει ο Πρόεδρος της Γεωργίας κ. Μιχαήλ
Σαακασβίλι, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά του Αυγούστου, δίνοντας
την δική του άποψη για την έκβαση των γεγονότων, καταχειροκρούμενος από
χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ,που ήταν παλαιά μέλη της Πρώην Σοβιετικής
Δημοκρατίας και όχι μόνο.
Δυο τάσεις και μια …ανακούφιση
Η αναβολή και η μετάθεση της υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης
στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις
στους αυτοδιοικητικούς του νομού. Δυο είναι οι κυρίαρχες τάσεις όπου
απεικονίζονται άλλωστε και οι κοινές πολιτικές θέσεις των εκφραστών
τους.
Οι δήμαρχοι που κινούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας εκφράζονται
επιφυλακτικά και συγκρατούν από τις εξελίξεις τη κυβερνητική βούληση
ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση, άσχετα αν λόγω οικονομικής κρίσης
είναι αναγκαία η ολιγόμηνη αναβολή της.
Επιχορήγηση ΟΑΕΔ για νέους επιχειρηματίες
Ξεκίνησε από την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «Νέοι Και Επιχειρηματικότητα», που κατήρτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μετά από εισήγηση του διοικητή του Οργανισμού Γιώργου Βερναδάκη, με στόχο την προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που καταρτίζει ο ΟΑΕΔ μέσα στο 2008 και απευθύνεται σε 3.000 Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες ηλικίας 22-32 ετών.
Η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς πάει Θεσσαλονίκη για Παραμεθόριο
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, και να πλαισιώσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «ένταξη του Ν. Κιλκίς στις ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», την ίδια ημέρα στις 3:30 μ.μ. στη Θεσ/νίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).
Ελπίζει για μια ξεχωριστή παρουσία και στην ευαισθησία του Νομάρχη
Με τις νέες μεταγραφές και τη σοβαρότητα που οργανώνεται η παρουσία της
ομάδας των Κρουσίων του Αγ. Αντωνίου στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου
ανοίγονται ορίζοντες επιτυχιών με στόχο την διάκριση στις τρεις πρώτες
θέσεις της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς.
Τόσο ο πρόεδρος Ανέστης Σεφερίδης όσο και ο προπονητής Παύλος Πράσινος
–γυμναστής στο επάγγελμα- με τους άξιους ποδοσφαιριστές αλλά και οι
φίλαθλοι του χωριού πιστεύουν για υψηλότερα σκαλοπάτια αφού όλη η
ομάδα είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί για τον Άγιο Αντώνιο.
Θα εισπράττουν το 70% μέχρι και το 2013 οι καπνοπαραγωγοί
Με συμβιβασμό έληξε στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας / Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Αυγουλά.
Ο ίδιος είναι;
Παρέλαση κάνουν από την τηλεόραση τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην υπόθεση εκβιασμού. Μεταξύ αυτών κι ένα επώνυμο «Καραμπέρης».
Έχει άραγε σχέση με τον Καραμπέρη που ανέλαβε την προεδρία του Κιλκισιακού για μισό φεγγάρι πριν δυο τρία χρόνια και τα παράτησε και έφυγε;
Από την Αρτα
Ενας νέος αγρότης από την Αρτα τηλεφώνησε στα γραφεία των εφημερίδων μας και μας εξέπληξε.
Αναζητώντας ο ίδιος έναν διαφορετικό δρόμο αγροτικής παραγωγής, έφθασε
να ψάχνει στοιχεία για την καλλιέργεια του ροδιού. Κι όπως μας είπε,
βρήκε στην ιστοσελίδα μας, www.eidisis.gr, το ρεπορτάζ για τα εγκαίνια
λειτουργίας της ιδιωτικής μονάδας πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρυλλίων
ροδιάς, Agronet E.E. στο Δυτικό ν. Πέλλας, από τον κ. Κιλτίδη και την
αναγνώριση της Ομάδας Παραγωγών «Το Ρόδι» Γουμένισσας ν. Κιλκίς.
«Οικονομική τρομοκρατία»
Εντύπωση προκαλούν τα καθημερινά και ολίγον απλοϊκά ρεπορτάζ και σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα οποία, η κρίση χτύπησε ήδη και το Κιλκίς και κλείνουν καταστήματα στην πόλη!
Δεν κατανοούν ότι με τέτοια ρεπορτάζ ασκούν μια οικονομική τρομοκρατία και επιτείνουν το πρόβλημα, που κυρίως σ’ αυτή τη φάση έχει ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
Το τραγικό είναι, πως οι ίδιοι που μιλούν για κλείσιμο καταστημάτων, λόγω διεθνούς κρίσης, είναι αυτοί που διαφημίζουν καθημερινά τα καζίνο των Σκοπίων!
Η παιδική χαρά
Δυο μήνες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου γνώριζε, αφού συναντήθηκε με τον κ. Πάπιστα, την ύπαρξη βιντεοκασέτας και τα παιχνίδια εκβιασμών στη Θεσσαλονίκη περί τα «τοξικά» οικόπεδα του Βατοπεδίου.