Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΛΚΙΣ : Καταγγελία της περιστολής των πιστώσεων στην πρόνοια
Σχετική ενημέρωση προς το Σώμα έκανε ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης, υπογραμμίζοντας ότι με αιφνιδιαστική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που λήφθηκε πρόσφατα, περιορίζονται στο 1/3 οι χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους, ενώ ταυτόχρονα αποκλείονται από τις δομές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι έγκυες γυναίκες κ.α., καθώς κι εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Μέτωπο κατά κυβέρνησης
Οι δήμαρχοι έχουν προ πολλού διαμορφώσει τη θέση τους ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση. Συνοψίζεται ως εξής: Δεν συζητάμε οποιοδήποτε Καποδίστρια αν πρώτα δεν λυθούν τα θέματα της οικονομικής αυτοδυναμίας και διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Αν νωρίτερα δεν ξεκαθαριστούν οι πόροι και οι αρμοδιότητες της Τ.Α, αν δεν περιοριστεί το κράτος στις επιτελικές, εθνικού χαρακτήρα αρμοδιότητες. Στη Γιορτή Ρίγανης ο Κώστας Κιλτίδης
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, την Κυριακή 20 Ιουλίου, στις 20.00 θα παραστεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αρέθουσας ν. Θεσσαλονίκης στον οικισμό Μαυρούδα, στο πλαίσιο της Γιορτής της Ρίγανης.O πρόεδρος του Επιμελητηρίου στους Ανω Αποστόλους
Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αποστόλων είχε κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Π. Τονικίδη.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους Άνω Αποστόλους στην ταβέρνα «Αλέξανδρος», ύστερα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ήταν η πρώτη συνάντηση τέτοιου είδους και είχε ως βασικό στόχο την προσέγγιση των μελών του συλλόγου, που είναι μέλη του Επιμελητηρίου, με τις υπηρεσίες του ΕΒΕ και την αμφίδρομη πληροφόρηση και συνεργασία.
Εκπαίδευση φοιτητών και προσφορά ταξίδι
Αν είσαι φοιτητής που εγγράφηκες τα έτη 2005, 2006 & 2007 ή είσαι εγγεγραμμένος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο μπορείς να γραφτείς ΤΩΡΑ σε ένα από τα 10 ευέλικτα ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ προγράμματα που υλοποιεί η Επιμορφωτική, από σήμερα και μέχρι το τέλος Αυγούστου, αποκτώντας δικαίωμα σε ένα από τα ΔΩΡΕΑΝ ταξίδια του επόμενου καλοκαιριού.
Περί ακρίβειας
Εντάξει, αν ένα κιλό ντομάτα κοστίζει 10 ευρώ, τότε προφανώς η αγορά είναι ασύδοτη. Αλλά μετά τα δυο ευρώ - κάποτε παραμονές Πάσχα, ανέβαινε μέχρι 500 δρχ η τιμή της- σε ποιο όριο αλλάζει κατηγορία η «ελεύθερη»;
Οι μεγάλοι σίγουρα εκμεταλλεύονται τη θέση τους στην αγορά και όταν ο ανταγωνισμός απουσιάζει, ανεβάζουν τις τιμές κατά το συμφέρον τους.
Αλλά και οι μικροί δεν πάνε πίσω. Αμυνόμενοι λένε. Αλλά οι μόνοι πραγματικοί αμυνόμενοι - ανοχύρωτοι μάλιστα- είναι οι καταναλωτές.
Η αγορά μοιάζει αρένα όπου διαγωνίζονται θηρία.
Τελικά είναι μόνο θέμα οικονομικό ή πρωτίστως θέμα πολιτισμού;
Νεολληνική γαϊδουριά
Την ώρα που όλα τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις μεταδίδουν ειδήσεις για την Ελλάδα που καίγεται η πράξη αυτή αποτελεί εμπρησμό εκ προμελέτης και έτσι πρέπει να τιμωρείται.
Δυστυχώς δεν υπάρχει ταξίδι που να κάναμε τις τελευταίες ημέρες που να μην παραστήκαμε αυτόπτες μάρτυρες ετούτης της εγκληματικής γαϊδουριάς.
Και είναι δυο φορές λυπηρό που η Τροχαία - είναι δύσκολο άλλωστε- δεν μπορεί να συλλάβει και η δικαιοσύνη να καταδικάσει αυτούς τους νεοέλληνες απολίτιστους εγκληματίες των δρόμων.
Με ποιους θα πατάξουν;
Με ποιους όμως θα το πράξουν; Με το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την αισχροκέρδεια; Ή μήπως με τις ελλιπώς - σε βαθμό κακουργήματος- υπηρεσίες Εμπορίου;
Λόγου χάριν, ποιες είναι οι δυνατότητες ελέγχων και εποπτείας από το τμήμα Εμπορίου Κιλκίς το οποίο αφέθηκε να λειτουργεί μόλις με τρεις υπαλλήλους;
Μας δουλεύουν κιόλας οι άνθρωποι (υπουργοί).
Διαφορές
Στο κλεινόν Κιλκίς οι επουσιωδέστεροι παραπτωματίες συλλαμβάνονται μόνο όταν παρεμβαίνει η Τροχαία!
Αυτονόητο δεν είναι;
Αυτονόητη δεν θα έπρεπε να είναι οποιαδήποτε άλλη λύση;