espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 10:24:30 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Απαλλάσσονται από το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Με απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας – Οικονομικών την ετήσια δαπάνη της αίτησης συμπληρωματικής  ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από το 2009 και εντεύθεν  αναλαμβάνει να καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός.
 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστσηκε και φέτος η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγ. Αθανασίου Τούμπας. Στο Μέγα πανηγυρικό εσπερινό και την περιφορά της ιερής εικόνας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και τροφίμων Κ. Κιλτίδης, οι αντινομάρχες Αν. Αμανατίδης και Χρ. Γκουντενίδης, ο δήμαρχος Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης, εκπρόσωποι  του  στρατού και της αστυνομία και πλήθος κόσμου.
Μπορεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης να ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου οριστικά χωροθετείται στο σρατόπεδο Καραγιαννοπούλου, άλλα όμως κελεύει το Διοικητικό Συμβούλιο των Δικαστικών Υπαλλήλων, που επανέρχεται στο θέμα τω δίδυμων καπναποθηκών.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
Ιδιαίτερα προβλήματα δημιούργησαν σε δενδρώδεις καλλιέργειες του νομού μας (όπως βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα και αμύγδαλα) τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα εμφανίστηκαν προβλήματα καρπόδεσης καθώς και σοβαρές προσβολές από μονίλια.
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:42

Βιβλιοθήκη Κώστας Λαχάς

Την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στον σπουδαίο Κώστα Λαχά, ζωγράφο και λογοτέχνη με πανελλαδική αναγνώριση ζητεί  ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση - Δημιουργία - Ενότητα» Γιώργος Γαβριηλίδης.
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 05:41

Εκδηλώσεις Μνήμης στη Ν. Σάντα

Ενόψει της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1916-1923, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης, την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαΐου, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των σωματείων των Δ.Δ. Σάντας.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποφασίσθηκε να δοθεί το όνομα του κ. Βασίλειου Σεργιαννίδη στην αίθουσα συνεδριάσεων στο νέο κτίριο του ΕΒΕ (παλιά Εθνική Τράπεζα).
Το έργο των Σέρτζι Μπεμπέλ και Ζορντί Σάντσες «Είμαι άσχημη»  ανεβάζει την Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαϊου, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Κιλκίς «Ράβε ξήλωνε» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.
Στην Κομοτηνή και στα πλαίσια των εορτών των «Ελευθερίων» της πόλης συναντήθηκαν τέσσερις χορωδίες, οι χορωδίες των Γιαννιτσών, της Θεσσαλονίκης «Η Φωνή των Μακεδόνων», η μικτή του Δήμου Κομοτηνής και του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς.
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2008 04:45

Ο Κώστας Λαχάς

Τη Δευτέρα ο Κώστας Λαχάς, από τους σημαντικότερους Κιλκισιώτες δημιουργούς, μας κάνει την τιμή και εκθέτει έργα του στο Κιλκίς. Το ταξίδι «Εχέδωρος - Θερμαϊκός - Εχέδωρος» δείχνει και την πορεία έμπνευσης του ζωγράφου και λογοτέχνη, του δημιουργού που τιμά το όνομα της ιδιαίτερης πατρίδας μας εντός και εκτός Ελλάδας. Η υπόμνηση δεν είναι απλά για θαυμάσουμε τα έργα του. Ούτε ειδικοί είμαστε, ούτε εξάλλου έχει ανάγκη από τη δική μας βοήθεια.