espa pkm

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026, 6:32:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο κολοσσός real estate του εκλεγμένου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τrump Organization, υπέβαλε ένα σχέδιο δεοντολογίας για τη δεύτερη προεδρική θητεία του, το οποίο δεν αποκλείει τη σύναψη νέων συμφωνιών με ξένες εταιρείες – μια ρήξη με την προσέγγισή του στη διαχείριση αντικρουόμενων συμφερόντων, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του.

Η Ρενέ Ρεβάχ αποτυπώνει την επώδυνη διαδρομή της οικογένειας της από τη Θεσσαλονίκη στο Άουσβιτς μέσα από τις φωτογραφίες της, στο λεύκωμα «Tehom» (λέξη της Βίβλου που σημαίνει άβυσσος), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν και παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, στη Θεσσαλονίκη.

Τη συμφωνία για την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, εξυμνώντας τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διατήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός (μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς) είναι υψίστης σημασίας για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πλατφόρμα Χ το βράδυ της Τετάρτης, χαιρετίζοντας τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο νανοδορυφόρος της EnduroSat εκτοξεύτηκε στις 21.09 ώρα Βουλγαρίας την Τρίτη στο πλαίσιο της αποστολής Balkan-1 σε χαμηλή γήινη τροχιά με τον πύραυλο Falcon 9 της SpaceX.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους οφειλέτες του να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της τακτοποίησης των χρεών τους σ’ αυτόν, παρεχόμενη από τον Ν. 5143/2024, και να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (16-1-2025)

Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από τις 18:30 ώρα Ελλάδας ότι Ισραήλ και Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και για απελευθέρωση ομήρων, μετά από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων των αντιπροσωπειών τους στην Ντόχα.

«Έχουμε συμφωνία για τους ομήρους στη Μέση Ανατολή. Θα απελευθερωθούν σύντομα», γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα αεροπορικό πλήγμα στη νότια Συρία, καθώς αναφορές έκαναν λόγο για τον πρώτο ισραηλινό βομβαρδισμό με στόχο δυνάμεις της νέας κυβέρνησης της Συρίας.