Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε 34χρονη, η οποία εγκατέλειψε το νεογέννητο παιδί της στον φωταγωγό της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Κρίθηκε ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για απόπειρα παιδοκτονίας, ενώ η ποινή της ανεστάλη υπό τον όρο να την επιτηρεί επιμελητής κοινωνικής αρωγής.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Κατερίνη: Ποινή 5 ετών με αναστολή για μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο παιδί της
Θεσσαλονίκη: «Εσύ, εγώ, εμείς» – Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία συμπερίληψης
Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα «Ταυτισμός» του Συλλόγου «Μιλάμε για τον Αυτισμό» παρουσιάζουν την παράσταση «Εσύ, εγώ, εμείς».
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του 2003 από τον βασιλιά Κάρολο στον Τζίμι Σάβιλ βγαίνει σε δημοπρασία
Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του βασιλιά Κάρολου προς τον Τζίμι Σάβιλ αναδύει ιστορικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Ήταν 29 Οκτωβρίου 2012, όταν το BBC, οι οπαδοί της μουσικής και ολόκληρη η Αγγλία βυθίστηκαν στο πένθος για τον θάνατο του Τζίμι Σάβιλ, ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους και πολυάσχολους ανθρώπους της χώρας.
Τα στρατόπεδα που κλείνουν και συγχωνεύονται σε πρώτη φάση
Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το κλείσιμο στρατοπέδων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η πρώτη φάση θα τρέξει μέχρι τα τέλη του 2024.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «θα ακολουθήσει η Β΄ Φάση καταργήσεως Στρατοπέδων και μετακινήσεων – συγχωνεύσεων Μονάδων, η οποία θα υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025».
Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 17/12 σε τμήμα του Κιλκίς
Ενημερώνουμε τους κατοίκους της πόλης του Κιλκίς που διαμένουν πάνω από την οδό 21ης Ιου- νίου (συμπεριλαμβανομένης αυτής) και μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Σόλωνος, ότι αύριο, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης.
Συρία: Συνάντηση ΟΗΕ και Τζουλάνι για αξιόπιστη και συμπεριληπτική πολιτική μετάβαση
Συρία: Σημαντική συνάντηση ΟΗΕ με τους ηγέτες των ανταρτών για την πολιτική μετάβαση της χώρας. Απεσταλμένος του ΟΗΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στη Συρία με σκοπό τη συζήτηση σχετικά με την πολιτική μετάβαση στη χώρα.
Έρευνες από τουρκικούς διασώστες στη φυλακή της Σεντνάγια για αγνοούμενους κρατούμενους
Οι διασώστες της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) ξεκινούν σήμερα έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που ενδέχεται να κρατούνται σε υπόγεια μπουντρούμια της φυλακής της Σεντνάγια στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος της AFAD στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πούτιν: Η Δύση ωθεί τη Ρωσία στα όριά της
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι ωθεί τη Ρωσία στις «κόκκινες γραμμές» της –καταστάσεις που έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι δεν θα ανεχθεί– και δήλωσε ότι η Μόσχα έχει αναγκαστεί να απαντήσει.
Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη διεθνούς κυκλώματος με 46 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ μπανάνων
Σχεδόν 46 κιλά υψηλής καθαρότητας κοκαΐνης, προερχόμενης από το Εκουαδόρ, κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η ναρκωτική ουσία ήταν κρυμμένη σε κοντέινερ με μπανάνες και επρόκειτο να διακινηθεί τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο, κυρίως, σε χώρες της Ευρώπης.
Αίτημα του ΕΒΕΘ για μείωση της προκαταβολής εταιρικού φόρου εισοδήματος στο 50%
Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) ζητά τη μείωση της προκαταβολής του εταιρικού φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις στο 50% με επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και στους αναπληρωτές υπουργούς, Νίκο Παπαθανάση, Θάνο Πετραλιά και Χρίστο Δήμα.