Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε χθες την Κίνα σύμμαχο της χώρας του και πρόσφερε τη στήριξή του στις κινεζικές διεκδικήσεις απέναντι στην Ταϊβάν, δηλώνοντας ότι καμία χώρα δεν έχει κάτι να φοβηθεί από την ενίσχυση της σινορωσικής συνεργασίας.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ο Πούτιν δηλώνει σύμμαχο την Κίνα και στηρίζει τις διεκδικήσεις της κατά της Ταϊβάν
ΟΗΕ: Η Ελλάδα επισημαίνει την ανάγκη υποστήριξης της αποστολής της UNRWA και προστασίας των αμάχων
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, τόνισε την εξαιρετική ανησυχία της Ελλάδας, καθώς, έναν χρόνο μετά την σύγκρουση στη Γάζα, δεν διαφαίνεται τέλος στον ανθρώπινο πόνο.
Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ μεταβαίνει επειγόντως στο Άμστερνταμ
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ θα μεταβεί σύντομα στο Άμστερνταμ για επείγουσα διπλωματική επίσκεψη μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν γύρω από τον αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπηρεσιών του.
Σημαντική πτώση του πληθωρισμού στο 2,4% τον Οκτώβριο
Ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού παρουσίασε σημαντική επιβράδυνση τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, καθώς διαμορφώθηκε στο 2,4% από 2,9% τον Σεπτέμβριο και σε σύγκριση με 3,4% τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε καλύτερος γαστρονομικός προορισμός για το 2024
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου γαστρονομικού προορισμού για το 2024 στα φετινά Greek Travel Awards, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη World Travel Market 2024 στο Λονδίνο από τις 5 ως τις 7 Νοεμβρίου 2024.
Προφυλακιστέος ο 41χρονος για συμμετοχή σε τέσσερις ένοπλες ληστείες στη Θεσσαλονίκη
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 41 ετών άντρας που κατηγορείται για εμπλοκή σε τέσσερις ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάιο.
Στ. Παπουλίδης: Αδιαφορία και αναισθησία της κυβέρνησης για το δρόμο καρμανιόλα Πολύκαστρο-Χαλάστρα
Δήλωση του Περιφ. συμβούλου με την παράταξη "Πραξεις για τη Μακεδονία" Στ. Παπουλίδη
Το οδικό τμήμα της ΠΑΘΕ από το ύψος του Κόμβου Πολυκάστρου έως τον Κόμβο Χαλάστρας αποτελεί το μοναδικό τμήμα αυτού του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει χιλιάδες χιλιόμετρα της Χώρας μας, αλλά παραμένει «ορφανός» από διαμόρφωση μέσα από ένα Έργο υψηλών προδιαγραφών, για να αποτελεί ασφαλή προορισμό σε εκατομμύρια πολίτες.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Κιλκίς τιμά τον Παναγιώτη Μουλλά την Παρασκευή 15/11
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς» ¨εγκαινιάζοντας¨ κύκλο αφιερωμάτων σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών του τόπου μας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα
Συνάντηση φίλων στο φυλάκιο «Ταβουλάρη» στη Μεγάλη Στέρνα
Με πρωτοβουλία του αγαπητού Παναγιώτη Σιδερίδη από τη Μεγάλη Στέρνα λίγοι φίλοι τα τελευταία χρόνια παραμονές των εθνικών μας επετείων ανηφορίζουμε προς το εγκαταλειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο «Ταβουλάρη» για την καθιερωμένη μας πια συνάντηση. Έτσι την Κυριακή 27/10/2024 βρεθήκαμε για άλλη μια φορά εκεί στην άκρη της πατρίδας μας. Έγινε έπαρση της σημαίας επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ πατρίδας από τον παπα Θόδωρο, ψάλλαμε τον εθνικό μας ύμνο και ανανεώσαμε την υπόσχεσή μας για την επόμενη συνάντησή μας την παραμονή της 25ης Μαρτίου.
Νίκος Σιάνας
Συνάντηση φίλων στο φυλάκιο «Ταβουλάρη» στη Μεγάλη Στέρνα
Με πρωτοβουλία του αγαπητού Παναγιώτη Σιδερίδη από τη Μεγάλη Στέρνα λίγοι φίλοι τα τελευταία χρόνια παραμονές των εθνικών μας επετείων ανηφορίζουμε προς το εγκαταλειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο «Ταβουλάρη» για την καθιερωμένη μας πια συνάντηση. Έτσι την Κυριακή 27/10/2024 βρεθήκαμε για άλλη μια φορά εκεί στην άκρη της πατρίδας μας. Έγινε έπαρση της σημαίας επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ πατρίδας από τον παπα Θόδωρο, ψάλλαμε τον εθνικό μας ύμνο και ανανεώσαμε την υπόσχεσή μας για την επόμενη συνάντησή μας την παραμονή της 25ης Μαρτίου.
Νίκος Σιάνας