espa pkm

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2026, 3:01:14 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο Ιόνιο παρατηρούνται τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί, κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά, θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Το μεσημέρι και το απόγευμα, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Τα μέτρα απευθύνονται σε διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

Δέκα φορολογικά μέτρα με στόχο την ελάφρυνση ιδιοκτητών και ενοικιαστών, επιδοτήσεις για την ανακαίνιση κατοικιών, περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλαγές στα τεκμήρια των ελεύθερων επαγγελματιών, ειδικές φοροαπαλλαγές για νέα ζευγάρια και πολύτεκνους, αλλά και μεγαλύτερες φορο-εκπτώσεις για τους συνεπείς φορολογούμενους, περιλαμβάνει το οικονομικό «πακέτο» που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από το δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών ξεκίνησε τις θεσμικές επαφές με τους φορείς της πόλης ο Κυριάκος Μερελής.

Η επίσκεψη είχε ιδιαίτερη σημασία για τον υποψήφιο πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) έχει αναβαθμίσει την προοπτική της Εθνικής Εταιρίας Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας (NEK) από σταθερή σε θετική, ενώ επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα στο επίπεδο ‘BB’, όπως ανακοίνωσε η NEK.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, τόνισε τη σημασία επανασχεδιασμού βασικών δομών και κατευθύνσεων στον τομέα της παραγωγής, υπογραμμίζοντας ότι είναι απολύτως απαραίτητες για τη βιωσιμότητα κλάδων της ελληνικής παραγωγικής βάσης και για την επιβίωση των τοπικών κοινωνιών.

Τη διεξαγωγή του 18ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν σήμερα από την Κομοτηνή, σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Σωτήρης Τριανταφύλλου, και ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Βοϊτσίδης.

«Όσο πιο κοντά στους πολίτες λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδοχή τους από τους πολίτες, και όσο πιο μακριά λαμβάνονται, τόσο μικρότερη είναι η αποδοχή τους», επισήμανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Friedrich Ebert και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (6-9-2024)

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί από την ρωσική πυραυλική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας έχουν φτάσει τους 55, καθώς ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.

Οι εισαγγελικές αρχές αντιμετωπίζουν την ένοπλη επίθεση του 18χρονου Εμρά Ι. κατά αστυνομικών έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό στο κέντρο του Μονάχου ως τρομοκρατική ενέργεια.