Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, σκοπεύει να αυξήσει τον εταιρικό φόρο σε 28% από το 21% που είναι σήμερα, εφόσον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του προεκλογικού της επιτελείου.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
ΗΠΑ: Σχέδια της Κάμαλα Χάρις για αύξηση του εταιρικού φόρου σε 28%
Ανακληθείσα η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης όπου έχασε τη ζωή της 8χρονη
Με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στον δήμο Κασσάνδρας, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, όπου πρόσφατα υπήρξε η τραγική απώλεια ενός 8χρόνου κοριτσιού στην πισίνα της.
Χαλκιδική: Προσάραξη ιστιοφόρου κοντά στον Νέο Μαρμαρά
Ιστιοφόρο σκάφος υπό σημαία Βελγίου, που μετέφερε τέσσερις επιβάτες, προσάραξε σε αμμώδη περιοχή, στην θαλάσσια ζώνη «Διαπόρτι» Πούντας, κοντά στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.
Πυρκαγιά σε σταθμευμένο όχημα στους Αμπελόκηπους
Απόψε ξέσπασε φωτιά σε σταθμευμένο όχημα στην οδό Κουντουριώτου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβέστες με τη χρήση δύο οχημάτων.
Βουλγαρία – ΒΤΑ: Ο Πατριάρχης Δανιήλ πραγματοποίησε την πρώτη του λειτουργία στη Μονή της Ρίλας, 1.078 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας
Η 1.078η επέτειος από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας γιορτάστηκε την Κυριακή στο μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος. Στην θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Δανιήλ της Βουλγαρίας, και ήταν η πρώτη φορά που τέλεσε λειτουργία στη Μονή της Ρίλας ως πατριάρχης.
Μπλίνκεν: Το Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση – Τώρα το ζήτημα είναι να συμφωνήσει και η Χαμάς
Μετά από πολύωρες συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αποδεχτεί την πρόταση που κατέθεσαν οι ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.
Μπλίνκεν: Ο Νετανιάχου υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαίωσε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, όπως δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν μετά από συνάντησή τους που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.
Χαλκιδική: Ελεύθεροι οι τρεις Βούλγαροι μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου
Με απόφαση της ανακρίτριας Πολυγύρου, οι τρεις Βούλγαροι υπήκοοι που απολογήθηκαν σήμερα για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο 424 ΓΣΝ ο τραυματίας από το Άγιον Όρος
Σήμερα, ένα 60χρονο Έλληνα ορειβάτη που τραυματίστηκε, παρέλαβε από τη Μονή Παναγίας του Άθωνος ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο τον μετέφερε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, στη Θεσσαλονίκη.
Ελληνοαμερικανοί φοιτητές αποκτούν επαγγελματική καθοδήγηση από εξέχοντες ομογενείς
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, Ελληνοαμερικανοί φοιτητές και νέοι επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Αμερικής συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα που τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να πάρουν επαγγελματική καθοδήγηση από διακεκριμένα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.