espa pkm

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2026, 9:47:47 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει την επιβολή ειδικής εισφοράς στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, καθοριζόμενη στα 10 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τα έσοδα από αυτή την εισφορά θα χρηματοδοτήσουν την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας κατά τον μήνα Αύγουστο, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας, έτσι ώστε οι τελικές τιμές καταναλωτή να κυμανθούν γύρω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική περιοχή στην Πευκόδασο Κιλκίς. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 40 πυροσβέστες, με μια πεζοπόρο ομάδα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα. Οι κάτοικοι δέχθηκαν προειδοποίηση μέσω του 112, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Μια σεισμική δόνηση με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στο Άγιο Όρος. Η δόνηση σημειώθηκε στις 9:48 μ.μ., με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Καρυών.

Ένας 22χρονος πολίτης Ρουμανίας ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή «Παράδεισος» Κοινυρών Θάσου.

Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα έξω από το Πολύκαστρο και πολύ κοντά στα στρατόπεδα της ταξιαρχίας.

Η φωτιά απείλησε τις εγκαταστάσεις δυο εργοστασίων της περιοχής, έκαψε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και το επικίνδυνο είναι πως η φορά του ανέμου την οδηγεί πως τα στρατόπεδα και τον οικισμό του Πολυκάστρου.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-7-2024)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-7-2024)

Νέες ηλιακές καταιγίδες ενδέχεται να προκαλέσουν γεωμαγνητικές θύελλες στη Γη, με πιθανή εμφάνιση του βόρειου σέλαος ακόμη και σε πολύ χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, από το βράδυ της σημερινής ημέρας μέχρι και την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία NOAA.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε πλήγμα στη Βηρυτό, ως απάντηση στην επίθεση στα Υψώματα του Γκολάν, όπου 12 παιδιά σκοτώθηκαν.

Η επιχείρηση αποτελεί ένα «στοχευμένο πλήγμα» εναντίον ανώτατου στελέχους της Χεζμπολάχ, του διοικητή που ευθύνεται για την επίθεση στο Γκολάν.

Κατά το διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο 2024, 21.082 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη Βουλγαρία. Αυτή η αριθμητική αποτύπωση συνιστά πτώση 73,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, όταν οι εισροές ανερχόταν σε 79.990 άτομα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία για τη μετανάστευση που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.