espa pkm

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026, 4:57:57 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μέσα σε κάτι περισσότερο από μία ώρα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σε τρεις σημαντικές κινήσεις ενόψει της επόμενης – και όχι μόνο – αγωνιστικής περιόδου. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προχώρησαν στην υπογραφή του συμβολαίου με τον Μαντί Καμαρά, ανακοίνωσαν την παραμονή του Στέφαν Σβαμπ για μία ακόμη σεζόν, αλλά και την επέκταση του συμβολαίου του Στέφανου Τζίμα μέχρι το 2028.

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κληρονομικού Δικαίου αναλαμβάνει η κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, από το βήμα της ημερίδας συγκριτικού δικαίου με θέμα «Ο ρόλος του συμβολαιογράφου στην κληρονομική διαδοχή στις ευρωπαϊκές χώρες», που διοργάνωσε η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (CAE) της Παγκόσμιας Ένωσης Συμβολαιογραφίας (UINL) σε συνεργασία με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Θεσσαλονίκης (ΣΣΕΘ) και με τη συμμετοχή συμβολαιογραφιών από 35 χώρες της Ευρώπης.

Σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, και χρηματική ποινή 300 ευρώ καταδικάστηκε ο 33χρονος που βούτηξε το κεφάλι μίας αδέσποτης γάτας σε ποτήρι με μπύρα. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου συντροφιάς χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού.

Έντονο καταγράφεται ήδη το ενδιαφέρον των επικεφαλής των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) ΟΣΔΕ, για την απόκτηση του κλειδαρίθμου που θα τους επιτρέπει να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε, με στόχο να καταχωρούν σε αυτήν τις δηλώσεις παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών που έχουν εμφανίσει προβλήματα παραμόρφωσης των καρπών τους, επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, Χρήστος Γιαννακάκης.

Νέα πρόστιμα ύψους 500 ευρώ, το καθένα, επέβαλε σήμερα η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης για εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων σε κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένας στις οδούς Μητροπόλεως και Καρόλου Ντηλ.

Πολύ μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στη Νάπολη, με την πόλη της Ιταλίας να έχει καλυφθεί από στρώμα στάχτης.

Μεγάλο μέρος της Νάπολης έχει καλυφθεί σήμερα από ένα στρώμα στάχτης από τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται από χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο λόφο Καμαλντόλι αυτής της πόλης λιμάνι στη νότια Ιταλία.

Ο Κιρ Στάρμερ προειδοποιεί ότι δεν έχει «το μαγικό ραβδί» για να επιλύσει τα προβλήματα της Βρετανίας, έπειτα από την δημοσίευση ακόμη τριών δημοσκοπήσεων που προβλέπουν συντριπτική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου.

Σε δημοσίευμα της υπό τον τίτλο «Εκατοντάδες γενόσημα φάρμακα ενδέχεται να αποσυρθούν από την αγορά στην Ευρώπη λόγω παραβάσεων», η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στο ενδεχόμενο απόσυρσης εκατοντάδων γενόσημων φαρμάκων και στις ελλείψεις που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν στις αγορές των κρατών μελών της ΕΕ.

Η σημασία του βιομεθανίου ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις παραγωγής του στην Ελλάδα, είναι το θέμα της ημερίδας, «Καινοτόμες οδοί παραγωγής βιομεθανίου στην Ευρώπη», που πραγματοποίησε, στη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η “Βιοαέριο Λαγκαδά Α.

Σοκαριστικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, με μια 35χρονη να καταγγέλλει τον εν διαστάσει σύζυγό της ότι την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ενώ αυτή επέβαινε σε δίκυκλο και στη συνέχεια την έπιασε από τον λαιμό.