Η ποικιλομορφία και η συνύπαρξη είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τη φετινή 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 19 Μαΐου.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ογδόντα πέντε χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν την 20η ΔΕΒΘ
Μπορούμε να το αποτρέψουμε το θάνατο νεαρών πελαργών
Ίδιο (περίπου) μήνυμα, με τις ίδιες φωτογραφίες, όπως κάθε χρόνο. Έχω όμως την υποχρέωση να το κάνω. Είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε πόσο εύκολο είναι να προστατέψουμε πολλούς νεοσσούς.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει τη συνεχιζόμενη αποχή των εργαστηριακών ιατρών
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς στηρίζει από την έναρξή της την αποχή των εργαστηριακών ιατρών του νομού μας και τα δίκαια αιτήματά τους.
Μετά από ομόφωνη απόφαση, τα Μικροβιολογικά εργαστήρια του νομού θα παραμείνουν κλειστά, συμμετέχοντας στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών.
Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»
33 κοινωνικές δράσεις σε 21 νομούς από τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες του δικτύου του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Από τις παραδόσεις του προγράμματος «Μαζί για καλό σκοπό» σε φορείς ανά την Ελλάδα.
Επίσκεψη υποψήφιας ευρωβουλευτή Βούλας Πατουλίδου στον Δήμαρχο Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ Βούλα Πατουλίδου και συζήτησαν για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Ιράν: Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη μεταφορά των σορών του προέδρου της χώρας και του ΥΠΕΞ
Ο πρόεδρος του Ιράν έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα, καθώς συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, με τη σορό του ίδιου, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας να μεταφέρονται στην πόλη Ταμπρίζ.
Η κίνηση του ΔΠΔ να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά ηγετών της Χαμάς «εξισώνει το θύμα με τον θύτη» αναφέρει το παλαιστινιακό κίνημα και ζητά την ακύρωση του αιτήματος
Η Χαμάς κατήγγειλε την κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά τριών ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζοντας ότι «εξισώνει το θύμα με τον θύτη», με το παλαιστινιακό κίνημα να ζητά την ακύρωση του αιτήματος του εισαγγελέα.
Ισραήλ: «Πέρα από εξωφρενική» η κίνηση του ΔΠΔ για έκδοση σύλληψης κατά του Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας
Άμεσες και σφοδρότατες ήταν οι αντιδράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και των ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.
Κυρ. Μητσοτάκης: «Το Βέλος θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη»
Το αντιτορπιλικό Βέλος επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας (20/5) και στη συνέχεια τόνισε ότι το ιστορικό πλοίο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.
Συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και κατά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επισκέψεων του επισκέφθηκε το δήμαρχο της πόλης, Στέλιο Αγγελούδη.
Το «Βέλος» θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό και το Πολεμικό Μουσείο
Το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.
Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και μαζί επιβιβάστηκαν στο ιστορικό αντιτορπιλικό, που τον περασμένο Νοέμβριο είχε υποστεί σοβαρή ζημιά στην πρύμνη λόγω θυελλωδών ανέμων και θαλασσοταραχής.