Ο πολιτιστικός πλούτος, τα μοναδικά προϊόντα, η ιστορία και η ταυτότητα της ελληνικής «Πόλης του Μεταξιού» προβλήθηκαν το τετραήμερο 20-23 Νοεμβρίου στη διεθνούς φήμης έκθεση Silk in Lyon 2025 στην οποία το Σουφλί συμμετείχε ως τιμώμενη πόλη για τη μοναδική συμβολή της στην ιστορία της σηροτροφίας.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Το Σουφλί: Τιμώμενη πόλη στην έκθεση Silk in Lyon 2025
Επίθεση σε 15χρονο στη Νεοχωρούδα: Καταγγελία θύματος
Θύμα επίθεσης έπεσε το μεσημέρι 15χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου.
Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τον πλησίασαν σε χώρο κοντά στο σχολείο του, στη Νεοχωρούδα και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Στο μισό μειώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια ο πληθυσμός στη μεθόριο του δήμου Παιονίας Κιλκίς
Στο μισό μειώθηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια ο πληθυσμός στη μεθόριο του δήμου Παιονίας Κιλκίς και συγκεκριμένα στα χωριά Σκρα, Χαμηλό, Ειδομένη, Εύζωνοι, Μεταμόρφωση, Ειρηνικό και Κορώνα. Οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, εγκαταλείπουν τον τόπο τους αναζητώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την εύρεση εργασίας και τη δημιουργία οικογένειας, ενώ την ίδια στιγμή σχολεία κλείνουν, κίνητρα δεν υπάρχουν για τη δημιουργία επιχειρήσεων στην εν λόγω περιοχή και εκείνοι που μένουν πίσω, γερνούν.
Εποικοδομητική πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία στη Γενεύη, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά
Πολύ δουλειά απομένει με τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάολα Πίνιο, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο.
Διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία: Κάλεσμα του Βρετανού πρωθυπουργού για περισσότερη δουλειά
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να εδραιωθεί η «δίκαιη και διαρκής ειρήνη» στην Ουκρανία, αλλά πρόοδος έχει γίνει.
Απαγόρευση σίτισης αδέσποτων σκύλων στην Κωνσταντινούπολη: Νέα μέτρα από τη νομαρχία
Η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους δήμους, καθώς και τις αρμόδιες κρατικές και εισαγγελικές αρχές, ζητώντας την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της ανεξέλεγκτης σίτισης αδέσποτων σκύλων, επικαλούμενη απειλή για τη δημόσια υγεία.
Σημαντική μείωση πληθυσμού στη μεθόριο του δήμου Παιονίας Κιλκίς
Στο μισό έχει μειωθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια ο πληθυσμός στη μεθόριο του δήμου Παιονίας Κιλκίς, περιλαμβάνοντας τα χωριά Σκρα, Χαμηλό, Ειδομένη, Εύζωνοι, Μεταμόρφωση, Ειρηνικό και Κορώνα.
Η δημόσια διοίκηση στο επίκεντρο: Προτάσεις και προκλήσεις στο συνέδριο «Δημιουργική γραφειοκρατία»
Η δημόσια διοίκηση, τα εμπόδια στην υλοποίηση δημόσιων πολιτικών, η αντίληψη των πολιτών για τη σχέση τους με το κράτος και καλά παραδείγματα αποτελεσματικής συνεργασίας τοπικών αρχών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών θα βρεθούν στο επίκεντρο συνεδρίου με θέμα «Δημιουργική Γραφειοκρατία», που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Νοεμβρίου, ο οργανισμός καινοτόμου σχεδιασμού Among και η Stipo ομάδα αστικής ανάπτυξης.
Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Τάφρο 66 και τον ποταμό Λουδία
Η αποκατάσταση της μέγιστης δυνατής παροχετευτικότητας και της βέλτιστης υδραυλικής λειτουργίας της Τάφρου 66 και του ποταμού Λουδία, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις παρακείμενες περιοχές είναι ο στόχος του αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού άνω των 46 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί για πρώτη φορά στα 120 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας των δύο αυτών αποδεκτών.
Θανάσης Βαφειάδης: ΙΘΑΚΗ ΙΙ
Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος-συγγραφέας.
Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να χαίρεσαι που ξαναβρήκες τη μιλιά σου
γιατί πέντε χρόνια σιωπής και αποχής
μετά αποζημιώσεως βουλευτικής
λίγα δεν ήταν.