espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 11:27:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ θα φιλοξενήσει τον Δεκέμβριο μία τριλογία εκδηλώσεων που αναδεικνύει τρεις διαφορετικές, αλλά αλληλένδετες πτυχές της καλλιτεχνικής ζωής της Θεσσαλονίκης: τη φωτογραφική ματιά του Άρι Γεωργίου, την ιστορία της «Τέχνης» και της «Διαγωνίου», και τη μουσική αφήγηση του Σάκη Παπαδημητρίου.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης δύο Σκωτσέζοι οπαδοί της Χαρτς, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι επιχείρησαν να εισέλθουν με καπνογόνα στο γήπεδο της Τούμπας, ενόψει ευρωπαϊκού αγώνα της ομάδας τους με τον ΠΑΟΚ, τον Αύγουστο του 2023.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Έφυγαν από τη Δοϊράνη, Αγρίεψαν στους Ευζώνους

Στα σύνορα και ειδικότερα στα Τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων μεταφέρθηκε από τη Δευτέρα ο αγώνας των αγροτών που ζητούν να ακουστεί η κραυγή απόγνωσής τους.

Στη Δοϊράνη έφτασε πρώτο το μπλοκ των αγροτών του δήμου Κιλκίς  και προέβη σε ολιγόωρο αποκλεισμό του Τελωνείου, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ.

Τα συγχαρητήριά του προς έναν 19χρονο μαθητευόμενο γκουρού, ο οποίος απήγγειλε 2.000 μάντρας μέσα σε 50 ημέρες χωρίς ούτε μια παύση, εξέφρασε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα και υλικά εξοπλίζεται το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η περιφερειάρχης Αθηνά Αηδονά, ενώ το έργο, που είναι συνέχεια προηγούμενου, έχει συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε τετράωρο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο ύψος της Χαλκηδόνας -και στα δύο ρεύματα, προχώρησαν από τη μία μετά το μεσημέρι αγρότες της ευρύτερης περιοχής.

Σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας, τεχνολογικής αναβάθμισης και επιστημονικής αναγέννησης εισέρχεται η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Ε.Μ.Σ.) με την υλοποίηση του έργου «Ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση αρχείων Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου», που παρουσιάστηκε σήμερα.

Σε μια εκδήλωση – γιορτή της τοπικής ανάπτυξης, με έντονη συναισθηματική φόρτιση και μεγάλη συμμετοχή φορέων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, η τελετή λήξης του προγράμματος LEADER, που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Α.Ε. ΟΤΑ στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς.

Στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ παρακολουθούμε ένα φαινόμενο που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε Έλληνα πολίτη.